Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen spelen in dierentuin

Ouwehands Dierenpark Rhenen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wu Wen en Xing Ya hebben het naar hun zin in Rhenen

3 mei 2017 Natuur Rhenen, Utrecht Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn volop hun nieuwe stulpje aan het verkennen. In Ouwehands Dierenpark staan nieuwe bamboesoorten voor de pandaberen op het menu en de twee kregen spelelementen in hun verblijven: een ton en een bal. Klinkt simpel, maar de beesten zijn er dol op. Bekijk de filmpjes hieronder.

Foto 1. De reuzenpanda's zijn volop aan het wennen aan hun nieuwe stulpje in Rhenen. Foto: © Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Hoe gaat het met de reuzenpanda's in Rhenen?

De ton en de bal zijn een verrijking voor de reuzenpanda's. Door de panda's verschillende objecten te geven waar ze mee kunnen spelen, wordt hun natuurlijk gedrag gestimuleerd, helpt het hun motoriek te verbeteren en wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld. Door ze steeds nieuwe spullen te geven, leren ze ook om te gaan met nieuwe situaties en veranderingen.

Chinese verzorgers erg tevreden

De ontwikkeling van Wu Wen en Xing Ya gaat goed; de Chinese pandaverzorger en dierenarts zijn erg tevreden en gaan bijna weer terug naar China. Volgende week werpen ze als deskundigen een laatste blik op het buitenverblijf van Pandasia en steken ze de pandaverzorgers van Ouwehands Dierenpark een hart onder de riem. Vanaf 31 mei zijn de panda's voor publiek te zien in de dierentuin.


Foto 2. Het vrouwtje, reuzenpanda Wu Wen. Foto: © Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 12:23:27 · Gepubliceerd: 2017-05-03 18:16:56 - 2079