Vanaf 30 september: Star Wars Identities The Exhibition

STAR WARS™ Identities The Exhibition |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Beleef The Force in CineMec Utrecht

23 augustus 2017 Showbizz Utrecht, Utrecht Na Harry Potter neemt een andere franchise het toverstokje over in Utrecht, maar in dit geval wordt dat stokje een lightsaber. Vanaf 30 september komt er een gigantische Star Wars expo naar CineMec Utrecht. Bekijk meer dan 200 rekwisieten en kostuums uit de zes eerste episodes en ontdek of jij bij de light side of de dark side hoort...

Tip: onze redacteur (en Star Wars-fan) Hanneke bezocht de expo. Lees de reportage over de Star Wars expo.

Foto 1. Foto: STAR WARS™ Identities © & TM Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved. Used Under Authorization.

Welke Star Wars held ben jij?

Ben je een Anakin of een Luke Skywalker? In Star Wars Identities The Exhibition ontdek je aan de hand van fragmenten uit de Star Wars films wie en wat jij in het Star Wars universum zou zijn. Je gaat op een heuse identity quest aan de hand van interactieve opdrachten verspreid door de expo. Tijdens deze reis bepalen je persoonlijke eigenschappen (je beroep, je idool) gecombineerd met elementen uit het Star Wars universum (je planeet, je species) wat voor Star Wars held jij bent. Ben je wijs als een Jedi Master? Of schattig maar sterk als een Ewok? Aan het einde van de expo ontdek je wat voor held jij bent - en aan welke kant van The Force je staat.

Iconische Star Wars personages

Het verhaal van elk Star Wars personage wordt in de tentoonstelling verteld aan de hand van video's en originele objecten uit de films. Meer dan 200 kostuums en spullen worden tentoongesteld, rechtstreeks uit de Lucasfilm Archives. Ontmoet Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Yoda en verken de Millennium Falcon. Ontdek wat de iconische personages drijft: wie zijn ze, hoe zijn ze zo geworden en waarin lijken ze stiekem op ons? Ook krijg je een blik behind the scenes. In de expo leggen de makers uit welke keuzes ze hebben gemaakt bij het maken van de films.

Handig om te weten

Star Wars Identities The Exhibition is vanaf 30 september 2017 tot en met 11 maart 2018 te zien in CineMec Utrecht. De expo is geschikt voor alle leeftijden, al raadt de organisatie wel aan kinderen jonger dan twaalf alleen onder volwassen begeleiding mee te nemen. CineMec Utrecht ligt op loopafstand van station Utrecht Leidsche Rijn en heeft een groot parkeerterrein. Tickets zijn nu al beschikbaar vanaf € 16,- per persoon voor kinderen en € 20,- per persoon voor volwassenen. Goed om te weten: de expo is volledig toegankelijk voor mindervaliden en bezoekers in een rolstoel.
Foto 2. Foto: STAR WARS™ Identities © & TM Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved. Used Under Authorization.

Laatst gewijzigd: 2017-10-30 14:10:21 · Gepubliceerd: 2017-08-23 09:43:01 - 6350