1

Lekker ouderwets genieten: doe een dagje kermis!

Zwieren in de zweefmolen, sidderen in het spookhuis

Wat is er allemaal te doen? Nieuws door
Foto 1. Kermis in hartje Mokum. Foto: Flickr.com, CC BY 2.0.

archief oud artikel 20 oktober 2018 Toerisme Landelijk Samen in de botsauto's, vanuit het reuzenrad genieten van een prachtig uitzicht op de stad en smullen van suikerspinnen en zuurstokken. Doe ouderwets gezellig een dagje kermis! Leuk voor een uitstapje met het hele gezin of lekker origineel voor een romantisch afspraakje. Drie gezellige kermissen op een rij: in Enschede, Amersfoort en Amsterdam.

Zweven boven Amersfoort

Vanaf 24 tot en met 28 oktober is het weer kermis in Amersfoort! Het Eemplein staat vol gezellige attracties - sommige leuk voor kleintjes, andere iets spannender. Botsauto's, een reuzenrad en meerdere adrenaline-boosters staan op je te wachten. Voor kinderen is er ook een kinderachtbaan en een trampoline. Vanaf het Eemplein aan de sfeervolle haven loop je via de iconische Koppelpoort zo de stad in.

Knusse kermis in hartje Mokum

Tot en met 28 oktober is het kermis in Amsterdam. Een gezellige ratjetoe aan attracties en entertainment! Rijd een rondje in het reuzenrad, gil de longen uit je lijf in het spookhuis (vorig jaren best eng, weet de redactie van DagjeWeg.NL) en scheur rond in de botsauto's. De kermis straalt een gezelligheid uit die past bij de donkere dagen voor kerst. Veel lichtjes, warme dranken en kraampjes met lekkere snacks. Let op: de kermis is dit jaar niet meer op de Dam, maar bij het Olympisch Stadion.

Gezellig griezelen in Enschede

De kermis in Enschede kun je ook tot en met 28 oktober bezoeken. De hele kermis heeft een Halloween sfeertje; er is een Halloween optocht en kinderen mogen verkleed komen. De attracties zijn allemaal familievriendelijk: je kunt met z'n allen in de achtbaan of samen van nostalgische kermisspelletjes genieten zoals de schiettent en de Kop van Jut voor kinderen. Als je slim bent kom je sowieso op 25 oktober langs. Dan krijg je bij de meeste attracties extra korting per persoon! De kermis sluit op zondag af met een spectaculaire vuurwerkshow, vanaf 21:00 uur.

Foto 2. Geen kermis zonder suikerspin! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-15 15:23:21 · Gepubliceerd: 20 oktober 2018 - 2206