Lekker iete in Ljouwert

Gezellige cafés om een drankje of hapje te doen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Lekker eten in Leeuwarden? Hier moet je zijn

28 januari 2018 Toerisme Leeuwarden, Friesland Friezen weten van wanten: op elke straathoek in Leeuwarden zit wel een gezellig café of een gemoedelijk restaurant. Bijzondere locaties, veelzijdige menukaarten en topterrasjes aan de grachten: de cafés en restaurants die we hieronder noemen zijn absolute aanraders tijdens een dagje Leeuwarden!

Foto 1. Leeuwarden zit vol gezellige restaurants en cafés, zoals De Walrus. Foto: De Walrus © Erik Jan Koopmans.

Kopje koffie bij De Walrus

De Walrus Leeuwarden is zo'n café waar je je gelijk thuis voelt, zelfs als je er voor het eerst voet over de drempel zet. De Walrus is een van de gezelligste plekjes in Leeuwarden voor een kopje koffie, een hapje eten of een borrel na werk. Binnen is het sfeervol, bruin en een beetje nostalgisch. Het personeel is opvallend attent. Grote kans dat je niet naar weggaat zonder dat iemand een praatje met je heeft gemaakt. Pluspunt: dankzij een overkapping en terraskachels zit je er hier het hele jaar warmpjes bij op het terras. Aanrader: de driedubbele tosti (wij aten zelfs de complete garnering op).

Hapje eten bij Onder De Kelders

Nog zo'n gezellig adresje: Restaurant Onder De Kelders. Een ideale plek in hartje Leeuwarden om bij te kletsen met een vriendin. Als het mooi weer is doe je dat op het terras op het water in de Friese grachten terwijl het winkelend en fietsend volk boven je hoofd aan je voorbij trekt. En anders ga je naar binnen, waar het net zo sfeervol is. Het doet een beetje denken aan een herberg uit een film, omdat het restaurant letterlijk onder de grond ligt en daardoor een bepaalde charme heeft. Momentje van bezinning erbij? Het oude huis en het standbeeld van Mata Hari zijn maar een paar stappen verderop. Aanrader: het wentelteefje van Fries suikerbrood, met vanille-ijs, Licor 43 en slagroom.

Proosten bij Kelder65

Bij Kelder65 kun je ook voor koffie en lunch terecht, maar het café is voor bekend om z'n gezellige bar en heerlijke cocktails. Schuif bij lekker weer aan op het terras aan de gracht en geniet schaamteloos van mensen kijken in de winkelstraat terwijl je aan een alcoholische versnapering nipt. Binnen is de bar ook héél gezellig, met knusse booths waar je samen kunt zitten en de look and feel van een oude maar hippe brouwerij, met vaten en bruine muurtegeltjes. Wees gewaarschuwd: ook al kom je hier alleen voor een van drankje, de snacks op de menukaart zijn zo lekker dat je je niet kunt inhouden. Aanrader: de Amsterdam Mule met nacho's erbij, omdat het kan.

Foto 2. Leeuwarden kent tientallen knusse cafés, restaurants en kroegjes. Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:04:21 · Gepubliceerd: 2017-10-25 17:22:23 - 3507