Communiceren kun je leren! COMM is weer open

COMM (Museum voor Communicatie) |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Museum voor Communicatie is vernieuwd

2 november 2017 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland In een wereld vol informatieoverloads, fake news en de ene technische ontwikkeling na de andere raken we niet over communicatie en onze communicatietools uitgepraat. COMM (Museum voor Communicatie) neemt je vanaf 3 november mee in de wereld van communicatie; van handgeschreven brieven naar snelle appjes en van papyrus naar emoji. Het museum (voorheen Muscom) heeft een lange verbouwing achter de rug en is in een nieuw jasje gestoken.

Foto 1. Impressie van het nieuwe museum. Foto: COMM.

Wat kun je in COMM verwachten?

Communicatie is nogal een breed begrip, dus maak je borst maar nat voor COMM! Celine van Schie van COMM vertelt: "Verschillende aspecten van communicatie komen op een speelse manier voorbij. Er is meer interactie en je leert de impact van communicatie op jezelf en je omgeving." Bezoekers kunnen bijvoorbeeld met een touchscreen game brieven per boot versturen, net als vroeger. En op een gigantische interactieve iPhone ontdek je allerlei weetjes en test je of je lijdt aan FoMO: the Fear of Missing Out. Kun jij überhaupt nog een dagje zonder telefoon? En overleef jij de Bubbel? Dat is een afgesloten ruimte waarin alle prikkels van een dag in één keer op je afkomen; een knipoog naar de informatieoverload van nu. Kun je dat aan of raak je in paniek? Celine: "We zeggen niet 'dit is goed' en 'dit is fout', maar geven je handvatten zodat je op basis daarvan een mening kunt vormen." Ook ontdek je hoe aanwezig jij bent online, welke communicatietools je eigenlijk allemaal gebruikt op een dag en hoe je leven er zonder internet uit zou zien.

COMM Live: momentjes met experts

Ontdekken welke soorten communicatie er zijn en hoe jij daar in je dagelijks leven mee omgaat, gaat bij COMM niet alleen via tentoonstellingen. Het museum organiseert ook wekelijks toffe lezingen en workshops. Elke woensdagavond is er bijvoorbeeld COMM Live, een leerzaam event met elke keer een nieuw onderwerp. Bekijk bijvoorbeeld een documentaire over big data, doe mee aan een discussie over sociale media, ontdek alles over the deep web in een masterclass van een expert of schuif aan bij een interview van Willie Wartaal. Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Wat is digitale etiquette? Allerlei experts vertellen over verschillende aspecten van communicatie. Handig om te weten: voor COMM Live kun je apart een ticket kopen. Heb je al een museumticket voor die dag? Dan mag je gratis aanschuiven bij COMM Live.

Het museum als ontmoetingsplek

Je kunt ook zonder kaartje naar COMM. Het is niet alleen een museum, maar ook een meetingpoint. Celine: "In de COMM Lounge op de begane grond drink je een kopje koffie met vrienden, is er plek voor flexwerkers. Hier krijg je al een voorproefje van wat het museum te bieden heeft zonder dat je een kaartje hoeft te kopen." Hier komt met een leuke knipoog ook de oorsprong van het museum terug: de kluisjes zien eruit als oude postzegels - voorheen was COMM het Museum voor Communicatie, daarvoor het PTT-museum en dáárvoor Het Nederlandsche Postmuseum.

Tip: een dagje naar COMM is ook leuk als kinderfeestje, schoolreisje of bedrijfsuitje.
Foto 2. Impressie van het nieuwe museum. Foto: COMM.

Laatst gewijzigd: 2017-11-02 17:31:07 · Gepubliceerd: 2017-11-02 13:41:08 - 685