1

Reis door blockbusters bij escaperoom Escape Through The Movies

Herken jij alle bekende filmkarakters en onvergetelijke scènes?

Alle escaperooms op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. Foto: Boom Chicago

archief oud artikel 30 november 2017 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Honderd jaar geleden was het Jordaanse Rozentheater in Amsterdam een van de eerste grote bioscopen van Nederland. Maar liefst duizend mensen pasten er in de zaal en er waren zelfs balkonnetjes. Tegenwoordig dient het als locatie en inspiratiebron voor de escaperoom Escape Through The Movies. Deze escaperoom is nét iets anders dan anderen, met verschillende ruimtes, live acteurs, veel actie en een spannende finale. Reis jij mee door de tijd in Escape Through The Movies?

Reis door de films

In Escape Through The Movies moet een groep samenwerken om aanwijzingen te vinden van een ontsnapte misdadiger die letterlijk vlucht 'through the movies'. De ene na de andere beroemde blockbuster komt voorbij en al die bekende filmkarakters zorgen voor een feest van herkenning, zeker voor filmkenners. May the Force be with you!

Starten in de projectieruimte

Het decor van de escaperoom Escape Through The Movies is het oude Rozentheater. Dit was vroeger een van de eerste megabioscopen van Nederland. In de projectieruimte van dit theater begint het avontuur. Zodra je de projector aan hebt, begint je reis door de filmwereld. Samen met één tot vier vrienden, familieleden of collega's moet je samenwerken om aanwijzingen te vinden van een ontsnapte misdadiger die vlucht door allerlei bekende filmscenario's. Hierbij dwaal je door verschillende kamers, ontmoet je live acteurs en komt alles samen in een zinderende finale.

Escape Through Time

De makers van de escaperoom, Boom Chicago, bouwden in 2015 al een succesvolle escaperoom: Escape Through Time. Hierin maak je een tijdreis naar de Tweede Wereldoorlog om de Duiters ervan te weerhouden kostbare schilderijen te stelen. Maar let op: zodra je terug bent in het heden, mag er niks veranderd zijn in het verleden.

Goed om te weten:

  • Escape Through The Movies duurt in tegenstelling tot de meeste escaperooms 75 minuten. Elke twintig tot dertig minuten begint er een nieuwe groep. Omdat er verschillende kamers zijn, loop je elkaar niet in de weg.
  • Combineer Escape Through The Movies met een avondje lachen bij komedietheater van Boom Chicago. Dit comedygezelschap huisvest ook in Het Rozentheater.
  • In de Arminiuskerk in Rotterdam is begin november een spannende escaperoom geopend, probeer die ook eens uit!
Foto 2. Foto: Boom Chicago
Foto 3. Foto: Boom Chicago
Foto 4. Foto: Boom Chicago

Laatst gewijzigd: 2018-01-26 18:49:29 · Gepubliceerd: 30 november 2017 - 407