Leuke markten, festivals en beurzen in januari

Markten en braderieën in Nederland | Nieuws door

Dol op struinen en leuke hebbedingetjes? Hier moet je zijn in januari!

5 januari 2018 Toerisme Landelijk Een nieuw jaar met weer twaalf maanden vol leuke markten, beurzen, braderieën, festivals en nog veel meer. Na de dure decembermaand is het heerlijk om koopjes te scoren op de grootste vlooienmarkt van Europa in de IJ-Hallen in Amsterdam. En de zomervakantie komt ook met rasse schreden dichterbij. Doe alvast inspiratie op voor je volgende bestemming op de Vakantiebeurs! Wat staan er verder nog voor markten, beurzen, festivals en andere evenementen op de planning in januari?

Foto 1. Rooster alvast een marshmallow alsof je al op vakantie bent. Foto: Vakantiebeurs

6 & 7 januari: Vlooienmarkt IJ-Hallen

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Zet koers naar Amsterdam en vaar met het pondje over het IJ van het station rechtstreeks naar de NDSM-werf. Hier vindt op 6 en 7 januari de grootste vlooienmarkt van Europa weer plaats. Ruim vijfhonderd kraampjes bieden je prachtige prullaria en hippe hebbedingetjes die je voor een schijntje mee naar huis mag nemen. Wees er vroeg bij, want de leukste items zijn snel weg en bovendien heb je wel een dag nodig om de volledige markt over te gaan.

6 & 7 januari: Aircooled Winterfest

ROSMALEN, NOORD-BRABANT - Lijkt het je wel wat om Nederland door te cruisen in een heuse Volkswagenbus of ben je misschien zelf in het bezit en een Kever? Dan is Aircooled Winterfest helemaal iets voor jou. Dit coole autofestijn, dat eerder Kever Winter Festijn heette, showt de mooiste Volkswagens: van unieke modellen tot hele gewone auto's. Volg een workshop en leer alle ins en outs van je Kever of scoor onderdelen die altijd zo moeilijk verkrijgbaar zijn. Of kom je gewoon verlekkeren aan al die mooie auto's. Niet geheel onbelangrijk: je kunt op zondag een echte Kever winnen!

10 t/m 14 januari: Vakantiebeurs

UTRECHT, UTRECHT - Het nieuwe jaar is net begonnen en de tijd met veel vrije dagen is weer achter de rug, dus is januari bij uitstek de maand om reikhalzend uit te kijken naar de zomervakantie. Inspiratie voor een volgende trip doe je op bij de Vakantiebeurs. Ontdek nieuwe bestemmingen, knoop een praatje aan met locals of volg een workshop, bijvoorbeeld duiken. In de Experience hal kun je alvast een voorproefje nemen van een volgende reisbestemming: live entertainment, mode-, kook- en camerashows nemen je alvast mee naar exotische bestemmingen. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten en dit jaar is de Vakantiebeurs voor het eerst ook 's avonds geopend, op zaterdag 13 januari.

17 t/m 20 januari: Eurosonic Noorderslag

GRONINGEN, GRONINGEN - Voor vette hits en sicke sounds moet je in het Noorden van ons land zijn, in Groningen. Hier staat Eurosonic Noorderslag weer op het programma, met een line-up vol artiesten van Nederlandse en Europese bodem. Uit Nederland komt onder andere Kraantje Pappie en Latifah en uit Europa komt veelbelovend talent zoals Iceage, IAMDDB en Superorganism. Ideaal voor als je toe bent aan nieuwe muziek om de donkere winterdagen door te komen.

20 & 21 januari: Love & Marriage Beurs Eindhoven

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT - Bruidskapsels, tips voor het aanzoek, trouwjurken, taarten, bruiloftsvideo's en een heleboel vlinders vind je bij de Love & Marriage Beurs Eindhoven. Alle bezoekers die hier komen hebben één ding gemeen: ze gaan trouwen of zijn het in ieder geval ooit van plan. Struin hand in hand met je liefje of met je beste vriendinnen langs de kraampjes en doe inspiratie op voor de mooiste dag van je leven. Love is in the air!

25 tot 28 januari: Boekenfestijn Rotterdam

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Eindeloze rijen boeken, van thrillers tot kookboeken en van reisgidsen tot novels, liggen op tafels. Hier kun je eindeloos snuffelen tussen oude én nieuwe boeken, maar scoor je ook puzzels en hobby-artikelen. De beurshal is zo groot als een voetbalveld, dus verwacht niet dat je met een uurtje klaar bent. Ben je dol op lezen maar kun je niet naar het Boekenfestijn in Rotterdam of ligt Rotterdam niet om de hoek? Niet getreurd, er staan meer boekenfestijnen op de planning, neem snel een kijkje op de website.

Bekijk alle fairs en markten en braderieën op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Wat wordt de volgende vakantiebestemming? Foto: Vakantiebeurs
Foto 3. De auto of het paard? Foto: Nichon Glerum © IJ-Hallen
Foto 4. Of gewoon alle koopjes kopen. Foto: Nichon Glerum © IJ-Hallen
Coole Kevers bij Aircooled Winterfest. Foto: RonV Photography
Laatst gewijzigd: 2018-01-31 09:42:06 · Gepubliceerd: 5 januari 2018 - 17378