1

Do it yourself: een magisch mooie selfie!

Fotografe Saskia Wagenvoort legt je uit hoe je dat doet'

Tentoonstelling 'Meer dan een selfie' Nieuws door
Foto 1. 'Girl with dried flowers' van Saskia Wagenvoort, te zien in de tentoonstelling. Foto: Doe Museum © Saskia Wagenvoort

archief oud artikel 13 januari 2018 Toerisme Veendam, Groningen Foto's zijn meer dan belangrijk anno 2018. Als je Instagram opent, zie je de ene na de andere schitterende foto voorbij komen. Vooral selfies kom je tegen op social media. In de tentoonstelling 'Meer dan een selfie' in het Doe Museum in Veendam neemt fotografe Saskia Wagenvoort je mee naar selfies die uit de zeventiende eeuw lijken te komen. En je leert hoe jij ook zulke bijzondere selfies maakt, waar je vast en zeker de show mee steelt op Instagram!

Schilderijen of foto's?

Op het eerste gezicht lijken de foto's van Saskia Wagenvoort in de tentoonstelling 'Meer dan een selfie' bijna schilderijen. Haar foto's laten modellen in klassieke posities zien, die bijna uit een andere wereld lijken te komen. Je ziet bloemetjeskransen (echte, niet van een Snapchat filter), kleding die uit de zeventiende eeuw lijkt te komen en creatief opgestoken haar. Saskia maakt de foto's, waarna ze extra elementen erop borduurt of plakt, of ze knipt gedeelten uit de foto. Zelf noemt ze dit Mixed & Stitched.

Zelf aan de slag

Nadat je de foto's van Saskia bewonderd hebt, ga je lekker zelf aan de slag met het maken van een bijzondere selfie. In het Doe Museum staat een compleet ingerichte make-up tafel en een fotostudio op je te wachten. Daarnaast kun je je eigen corsages, versiersels voor in je haar en draperieën maken met naald en draad, lapjes, bloemen en een lijmtang. Als alles af is en je mooi bent opgemaakt, kruip je voor de camera om natuurlijk die mooie selfie te maken. Alle selfies die bezoekers maken, zijn binnenkort in een tentoonstelling van het Doe Museum te zien. Je nieuwe, zelfgemaakte haarbanden, sieraden en corsages mag je mee naar huis nemen, je betaalt alleen de materiaalkosten.

Doe Museum

In het Doe Museum kun je nog veel meer doen dan mooie selfies maken. Je kunt hier ook graffiti spuiten, je eigen schilderij maken, een ritje maken op de PonyCycle, aan de slag met papier-maché of klei en alles wat je wilt bouwen van Bricks en LEGO. Of combineer twee creatieve uitingen en maak een schilderij van LEGO. In dit museum hoef je je in ieder geval niet te vervelen!

Goed om te weten:

  • Wat? Tentoonstelling 'Meer dan een selfie' van Saskia Wagenvoort;
  • Waar? In het Doe Museum in Veendam, Groningen;
  • Wanneer? De tentoonstelling is te zien van 18 januari tot 9 september;
  • Hoe duur? Entreekaartjes voor het museum kosten € 9,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen van drie tot twaalf jaar. De materiaalkosten zijn € 3,- per honderd gram. Ben je aan het eind van de dag nog niet klaar? Dan mag je tot twee keer toe gratis terugkomen om je kunstwerk af te maken.
Foto 2. Maak net zo'n selfie als Saskia Wagenvoort. Foto: Doe Museum © Saskia Wagenvoort
Foto 3. Een foto van Saskia Wagenvoort, te zien in de tentoonstelling. Foto: Doe Museum © Saskia Wagenvoort

Laatst gewijzigd: 2018-02-08 14:43:25 · Gepubliceerd: 13 januari 2018 - 1366