Geniet van Hollandsch glorie in Naarden

Kunst & Antiek Weekend Naarden | Nieuws - Commerciële bijdrage door

De kunstbeurs heeft als thema Dit is Holland

11 januari 2018 Toerisme Naarden, Noord-Holland Vaste prik voor liefhebbers van antiek, luxe en kunst: het Kunst & Antiek Weekend Naarden van 25 tot en met 28 januari 2018. De imposante Grote Kerk van Naarden-Vesting opent weer haar deuren voor deze exclusieve beurs. Speciale aandacht gaat dit jaar naar het thema Dit is Holland. De meer dan 65 exposanten tonen naast hun vaste collectie onder andere Hollandse Meesters, Hollands zilver, Hollandse meubelen, schilderijen met Hollandse luchten, Hollandse tulpenvazen, Hollandse glaskunst, Hollands juwelenontwerp, Hollandse kunstenaars en ander Hollandsch schoon.

Foto 1. De kunstbeurs draait dit jaar om het thema Dit is Holland en zet Hollandsche pareltjes in de schijnwerpers, zoals schilderijen met Hollandse luchten. Foto: Kunst & Antiek Weekend Naarden

Authenticiteit en kwaliteit

Al meer dan twintig jaar is het Kunst & Antiek Weekend dé beurs waar een grote diversiteit aan oude, moderne en hedendaagse kunst wordt aangeboden. De sfeervolle kunstbeurs in Naarden staat bij een groot publiek bekend als de leukste kunst- en antiekbeurs van Nederland. Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit. Hierdoor zijn kopers verzekerd van authenticiteit en kwaliteit.

Historische locatie

Het Kunst & Antiek Weekend vindt traditioneel plaats in de monumentale Grote Kerk van Naarden-Vesting. Het pand uit de vijftiende eeuw is vanwege de historie uitermate geschikt voor het thema Dit is Holland. De prachtige locatie, het interessante thema en de hoogwaardige kunstobjecten maken een bezoek aan de kunstbeurs meer dan waard.

Hoogtepunten

 • Vier Eeuwen Hollandse Schilderkunst. Speciaal voor deze beurseditie heeft de bekende kunstexpert Willem de Winter (Kunsthandel E.J. Wisselingh & Co.) een mini-expositie samengesteld. Deze kleine tentoonstelling toont de ontwikkeling in de Hollandse schilderkunst, van de bekende oude meesters tot opvallende hedendaagse schilders. Bij dit overzicht van vier eeuwen schilderkunst geeft Willem de Winter dagelijks korte introducties.
 • Beeldmerk van Hollandse Grootmeester. Traditiegetrouw kiest het Kunst & Antiek Weekend Naarden ieder jaar een ander, dragend beeldmerk. Dit jaar is gekozen voor Bloemstilleven met Tulpenvaas (olieverf op paneel). Dit grote werk van Roman Reisinger is maar liefst 170x100 cm groot en past perfect bij het thema Dit is Holland. Roman Reisinger (1970) maakt authentieke stillevens die vaak een sfeer van een ver verleden ademen. Zijn schilderijen hebben meestal raakvlakken met de natuur en doen denken aan de schilderkunst van de Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw.
 • Gratis rondleidingen. Het publiek wordt dagelijks getrakteerd op inspirerende rondleidingen. Zo neemt de bekende expert Frederik Baerveldt (bekend van Cash op zolder) de bezoeker op een speurtocht mee langs de mooiste objecten rond het thema Dit is Holland.

Arrangementen

 • Naarden Complet arrangement. Entree inclusief espressokoffie en warm Hollands appelgebak voor € 19,- in plaats van €23,- per persoon. Geserveerd in de beursbrasserie in het koor van de Grote Kerk Naarden. Boek online.
 • Friday Night Special. Traditioneel is de vrijdagavond extra feestelijk. Er is muzikale omlijsting en iedereen krijgt bij binnenkomst een glaasje geserveerd. Bovendien is er deze avond een overheerlijk dinerbuffet in de beursbrasserie, voor €17,50 per persoon. Reserveren is niet nodig. De Friday Night Special is op vrijdagavond 26 januari 2018 na 17:00 uur.
 • Vesting Lounge Naarden. Maak je bezoek compleet met een drankje en een hapje in de sfeervolle Vesting Lounge van het Vesting Hotel, direct tegenover de Grote Kerk in het voormalige stadsarchief. Meer informatie en reserveren.

Praktische informatie

 • Data: Woensdag 24 januari is de Private View van 16:00 uur tot 21:00 uur voor pers en genodigden. Donderdag 25 tot en met zondag 28 januari geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur. Vrijdag 27 januari open tot 21:30 uur.
 • Locatie: De Grote Kerk Naarden-Vesting.
 • Entree: €14,- per persoon met kortingsbon of online voorverkoop. €16,50 per persoon aan de kassa.
 • Parkeren: Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en gratis luxe shuttle service.
 • Bekijk de website voor meer informatie over het Kunst & Antiek Weekend Naarden.
Foto 2. Bewonder Hollands zilver, Hollandse meubelen, Hollandse tulpenvazen en meer. Foto: Denise Keus (links) en Willemijn van der Eijk (rechts).
Laatst gewijzigd: 2018-01-15 10:46:03 · Gepubliceerd: 2018-01-12 10:51:04 - 772