Gigantisch zandkunstwerk op Scheveningse strand

Ringen aan Zee |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Het kunstwerk Ringen aan Zee is nu te zien in de badplaats

12 februari 2018 Opmerkelijk Scheveningen, Zuid-Holland Vanaf maandag 12 februari verrijst op het Scheveningse strand het speelse en gigantische zandkunstwerk Ringen aan Zee. Het graven moet dus nog beginnen, maar vanaf eind februari kun je door de ringen een strandwandeling maken van maar liefst tien kilometer. Ringen aan Zee is gratis te bezoeken en is onderdeel van het themajaar Feest aan Zee.

Foto 1. Foto: Ringen aan Zee © SLeM, Bruno Doedens.

Groots kunstwerk en doolhof van zand

Twee graafmachines gaan vanaf 12 februari aan de slag om het kunstwerk op het strand te maken. Dit doen ze met behulp van GPS. De ringen worden zo'n tweeënhalve meter hoog en de eerste ringen - dus die in het midden van het zandkunstwerk - zijn na ongeveer een week klaar. De bedoeling is zo'n twintig ringen te creëren en hoe verder naar buiten de ringen liggen, hoe lager de zandwanden zijn. Aan de buitenkant van het kunstwerk kun je dus over de zandwand heen kijken. Bijzonder aan Ringen aan Zee is dat het kunstwerk voortdurend aangetast wordt door wind, water en wandelaars en er dus geen dag hetzelfde uitziet. De graafmachines werken het kunstwerk tot en met 12 april bij. Op zaterdag 3 maart om 15:00 uur wordt het zandkunstwerk feestelijk geopend met een drummer en koor.

Extra zandkunstwerken

Vanaf 24 februari zijn er aan de bovenkant van de ringen aan de zeezijde zandgezichten van kunstenaar Rikke Munkholm Laursen te zien. Aan de boulevardzijde worden op de ringen twintig glazen reuzenschelpen geplaatst van SLeM. Uit deze schelpen klinken gedichten en verhalen over de geschiedenis van Scheveningen.

Scheveningen 200 jaar

De populaire badplaats kreeg in 1818 zijn allereerste badhuis en groeide uit tot trekpleister voor toeristen. Omdat te vieren is het themajaar Feest aan Zee in Scheveningen, met extra veel leuke evenementen en activiteiten.
Foto 2. Foto: Ringen aan Zee © SLeM, Bruno Doedens.

Laatst gewijzigd: 2018-03-05 10:55:52 · Gepubliceerd: 2018-02-08 12:06:38 - 2414