1

Een sprookje op de kunstschaats

Olympische kunstschaatsers in Sleeping Beauty on Ice

Theatershow Sleeping Beauty on Ice Nieuws door
Foto 1. Spectaculaire lifts. Foto: Luxor Theater

archief oud artikel 16 februari 2018 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Het sprookje van de schone slaapster, die in slaap viel na een prik van een spinnewiel en wakker gekust werd door een prins, die zich eerst door een enorme doornhaag heen moet worstelen. Wie kent dit verhaal niet? Beleef het sprookje in heel andere stijl tijdens een magische theatershow op ijs in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam!

Olympische kunstschaatsers

Maar liefst 23 Olympische kunstschaatsers van de Imperial Ice Stars komen dansen en schaatsen tijdens de voorstelling Sleeping Beauty on Ice. Ze dansen op echt ijs (er wordt speciaal voor de show een ijsvloer gemaakt waar vijf ton ijs voor nodig is) en worden begeleid door muziek van Tsjaikoviski. Eerder dansten de Imperial Ice Stars de theatershows Swan Lake on Ice, Notenkraker on Ice, Cinderella on Ice en Swan Lake on Ice al in theaters over de hele wereld. Wat je kunt verwachten? Spectaculaire sprongen en lifts op de schaats, acrobatische capriolen en zelfs vuureffecten! De voorstelling is te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, en dit is voorlopig de enige plek in Nederland dus zorg dat je erbij bent!

Het verhaal

Voor wie het vergeten is: het sprookje van Doornroosje of de Schone Slaapster van de gebroeders Grimm gaat over prinses Aurora. Zij valt door een vloek bij haar geboorte in een honderd jaar durende slaap als ze zich prikt aan een spinnewiel. In het kasteel waar ze woont blijft de tijd stilstaan, maar buiten groeien doornenhagen door en overwoekeren het kasteel. Veel mannen proberen zich door de doornenhaag heen te wurmen, maar overleven dit niet. Na honderd jaar jaar is de vloek voorbij en wringt een koningszoon zich door de haag heen. Hij kust Aurora wakker, het stel trouwt en ze leefden uiteraard nog lang en gelukkig.

Alvast een voorproefje:

Goed om te weten:

  • Wat? Theatershow Sleeping Beauty on Ice;
  • Waar? Het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam;
  • Wanneer? Van dinsdag 20 februari tot en met zondag 4 maart;
  • Hoe duur? De prijs van kaarten verschilt per dag. Er zijn kaarten te koop vanaf € 19,50.
Foto 2. Een theatershow met indrukwekkende sprongen op de schaats. Foto: Luxor Theater
Foto 3. Het sprookje van Doornroosje in een theatershow op ijs. Foto: Luxor Theater
Foto 4. Een tipje van de sluier: er komt vuur aan te pas. Foto: Luxor Theater

Laatst gewijzigd: 2018-02-19 13:52:55 · Gepubliceerd: 16 februari 2018 - 1079