1

Fooddock Deventer: het 'klein Berlijn' van Deventer

Prik een vorkje mee bij Fooddock Deventer

Deventer Reportage door
Foto 1. Schuif aan bij de lange tafels. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

archief oud artikel 9 mei 2018 Toerisme Deventer, Overijssel De woorden 'hip', 'Deventer' en 'Fooddock' zullen vaak samen voorkomen in een zin. De foodhal in de wijk Havenkwartier is dé plek voor een heerlijk internationaal hapje en gezellig avondje borrelen. Van Chinese stoompasteitjes tot frozen yoghurt: hier komt iedere foodie aan zijn of haar trekken. DagjeWeg.NL nam een kijkje!

Klein Berlijn

Gebouw Zwarte Silo, een oude graansilo waar foodhal Fooddock Deventer gehuisvest is, is te vinden in de wijk Havenkwartier. Deze wijk is hip, industrieel en wordt ook wel 'klein Berlijn' genoemd. Niet zo gek, want industrieel erfgoed, kunst, cultuur en horeca gaan hier hand in hand, onder de bezielende leiding van creatieve ondernemers. Je vind de wijk aan de rivier de IJssel; er is zelfs een nog werkzame binnenhaven. Stap op de fiets (die je bijvoorbeeld kunt huren op het station in Deventer) en binnen tien minuten sta je met wapperende haren aan het water, voor de deur van Fooddock.

Tip! Houd de agenda van Fooddock Deventer in de gaten: er staan heel vaak leuke festivals en andere vrolijke evenementen op de planning!

Van kebab tot 'pannenkoecken'

Zodra je binnenstapt, komen geuren uit de hele wereld je tegemoet. Ongeveer vijftien stands bieden je eten uit alle hoeken van de wereld aan: van authentieke Turkse kebab tot middeleeuwse 'pannenkoecken' en van Japanse wakame salade tot vegetarische tapas. Daarnaast zijn er aantal wisselende stands die telkens een nieuw aanbod hebben. In de foodhal staan lange aanschuiftafels, waar vrienden en vreemden gezellig naast elkaar zitten. Er zijn een paar intieme hoekjes, een klein balkonnetje en een grote zaal waar plaats is voor ruim driehonderd man. Deze zaal is ook af te huren voor privéfeestjes.

Gezellig vrimibo'en

Waar je neerploft, bepaal je helemaal zelf. Je hoeft niet plaats te nemen voor het foodstalletje waar je zojuist eten hebt gescoort. "Leuk voor een avondje weg met vrienden, gezinnen of collega's: iedereen kiest wat 'ie lekker vindt", aldus Fatma Åžeker. Zij verkoopt frozen yoghurt in Fooddock onder de naam Yof. "Vooral voor gezinnen is het heel handig, want het is hier allemaal wat vrijblijvender. Kinderen vinden het hier heel leuk. Ze kunnen zelf kiezen wat ze eten en mogen hier gewoon rondrennen." Tip: Bezoek Fooddock Deventer in het weekend, dan is het er gezellig druk. In de zomer plof je neer op het terras op het water naast de silo en in de winter zit je lekker warm binnen."

Dit vonden wij leuk:
  • De keukens zijn lekker internationaal, dus er is altijd wel iets waar je zin in hebt;
  • Een gedeelte van het aanbod is wisselend, dus is elk bezoekje weer anders;
  • Genoeg zitplek binnen én buiten in een hippe, industriële omgeving.

Dit vonden wij minder leuk:
  • Je moet van tevoren bedenken dat je naar Fooddock Deventer wilt gaan. Je komt de foodhal niet toevallig tegen als je door het centrum van Deventer slentert;
  • Overdag is het er nogal rustig en niet zo levendig.
Foto 2. In de zomer zit je lekker buiten aan de IJssel. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Plek zat voor jou en je vrienden of collega's! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-03-16 19:26:24 · Gepubliceerd: 9 mei 2018 - 8457