9 hotspots voor foodies in Deventer

Aan de Brink of Grote Poot eet je heerlijk in Deventer!

Dagje Deventer Reportage door
Foto 1. Op plein Brink barst het van de terrasjes. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

12 mei 2018 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Deventer, Overijssel De eeuwenoude Hanzestad Deventer heeft een gezellig centrum boordevol koffietentjes, heerlijke terrasjes en goede restaurants. Een groot gedeelte hiervan is gecentreerd rondom het prachtige plein Brink en de straat Grote Poot. DagjeWeg.NL bezocht Deventer en 9 hotspots voor foodies op een rijtje. Eet smakelijk!

Terrasjes aan de Brink

Als je 360 graden draait terwijl je midden op stadshart Brink staat, zie je zoveel restaurantjes en terrasjes dat je keuzestress krijgt. Geen nood, DagjeWeg.NL ging op zoek naar de allerbesten! De Hip is, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal hip en happening: een soort culturele pleisterplaats. Hier kun je dansen, drinken en dineren. Elke woensdag tot en met zondag is er de HipHap: een biologische en gezonde maaltijd voor een zacht prijsje. Restaurant Moskou hoort bij een iets duurder segment. Strijk hier neer voor goede cocktails, foie gras of dry aged côte de boeuf. Sluit de dag tenslotte af met een biertje op het terras Goesting. Als de zon schijnt, zit je hier het allerlangst in de zon.

Winkelen is heerlijk aan de Kleine Overstraat. Toe aan een rustpauze? De Noorman op nummer 41 is een Scandinavische lunchroom met onder andere smørrebrød op de menukaart: kleine, mooie en heerlijk belegde broodjes zoals je ze in Denemarken tegenkomt.

Culinair aan de Grote Poot

Veel heerlijke plekjes om te eten vind je in de straat Grote Poot. Op nummer 12 zit Brood van Joop. Hier geniet je van een biologisch broodje met kop koffie: een goede plek om een dagje Deventer te beginnen. Neem ook zeker een broodje mee voor onderweg, want de zaak is bekend vanwege het ambachtelijke brood. Voor diner zit je goed bij restaurant Jackies NYCuisine. Het menu is hier geïnspireerd op Amerika en je eet hier zowel burgers als steak en kreeft voor een goede prijs. Meer zin in Italiaans? Breng dan een bezoekje aan Cucina Italiana. De kok van dit restaurant komt uit Puglia en dat proef je!

Hip dineren in het 'klein Berlijn' van Deventer

Verlaat het centrum van Deventer en spring op de fiets (die je bijvoorbeeld kunt huren op het station) naar de wijk Havenkwartier: een kleine tien minuten fietsen. Deze wijk is hartstikke industrieel en hip en vooral 's avonds en in het weekend is het hier druk. Aan het water vind je Fooddock Deventer: een oude graansilo die is omgetoverd tot foodhal. Diverse kraampjes bieden voedsel aan uit alle hoeken van de wereld. Het allerleukste: iedereen schuift aan bij lange tafels. Zo kan het dus zomaar gebeuren dat je middeleeuwse 'pannenkoecken' eet naast iemand die een Japanse wakame salade naar binnen werkt. Een andere hippe plek in Deventer is DAVO Bieren: proeflokaal van de lokale stadsbrouwerij inclusief grote terrastuin.

Meer Deventer:

Foto 2. Hip en happening: restaurant De Hip aan Brink. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Het terras van Goesting heeft de meeste zonuren. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 4. Scandinavisch lunchen of koffie drinken bij De Noorman. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 12:04:25 · Gepubliceerd: 12 mei 2018 - 8654