1

Dit kun je allemaal doen in Hollands Venetië

Wat te doen in Giethoorn?   Redactioneel door
Foto 1. Ontdek het sprookjesachtige Giethoorn met een rondvaart of fluisterbootje. Foto: Jo Stolp via Pixabay

1 augustus 2022 bijgewerkt: 17 juli 2023 Toerisme Giethoorn, Overijssel De schattige bruggetjes, pittoreske huizen en smalle grachten van Giethoorn kennen we allemaal wel. Maar wat is er nou echt te doen tijdens een dagje weg in Giethoorn? Een aantal leuke en oer-Hollandse activiteiten op een rijtje om van te genieten tijdens een dagje uit in deze Overijsselse parel.

Picknicken in natuurpark

Varen, lekker eten, de natuur in: bij De Grachthof in Giethoorn regelen ze alles voor je. Giethoorn ligt naast het prachtige natuurgebied De Wieden, die je onder andere per E-Chopper kunt ontdekken. Of stap in een van hun fluisterbootjes en neem wat te eten mee, zodat je op de pittoreske eilandjes in het natuurpark kunt pauzeren voor een picknick. Weg van de toeristische drukte en toch genieten van Giethoorn en omgeving.

Rondvaart vol raadsels

De klassieke Giethoorn beleving meemaken? Vaar door Hollands Venetië met De Rietstulp. Verken de waterwegen van het nostalgische dorp in een rondvaartboot, punter of fluisterbootje. De vaartochten brengen je door het hart van het dorp en de mooie omgeving. Helemaal leuk: je kunt er een spannende puzzeltocht bijboeken of een leuke workshop om je dagje Giethoorn compleet mee te maken. Boek deze rondvaart via DagjeWeg.NL Tickets. Arrangement: nu met korting

Foto 2. Combineer een terrasje met een rondvaart bij Restaurant De Rietstulp. Foto: De Rietstulp

Actief aan de slag

Er is meer te doen dan alleen bewonderen in Giethoorn. HistoMobil zorgt hier voor een flinke dosis actie! Paintball, lasergamen, ontsnappen uit een escaperoom: HitsoMobil heeft allerlei activiteiten voor je in petto. Mix en match verschillende bezigheden met elkaar en verken het sfeervolle dorp op een originele en actieve manier.

Duik in de geschiedenis

Waar vindt al die pittoreske nostalgie eigenlijk zijn oorsprong? Bezoek Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus en ontdek meer over de geschiedenis van dit waterrijke dorp. Je krijgt ook een inkijkje in hoe de bewoners van vroeger er leefden. Het museum is namelijk in een authentieke Gieterse boerderij, compleet ingericht met bedstedes, pronkkamer en karnkamer. Bekijk ook het vissershuisje en het botenhuis en luister naar de verhalen van de vrijwilligers over de Giethoornse gewoontes en ambachten van vroeger.

Foto 3. Ontdek de geschiedenis van Giethoorn in 't Olde Maat Uus. Foto: Alie Scholten

Ga aan de wandel

Ben je liever eigen baas tijdens je dagje uit? Zelf aan de wandel gaan langs de vele grachten is ook gewoon een optie! Giethoorn barst van de mooie fiets- en wandelroutes, die ook zeker buiten het hoogseizoen om de moeite waard zijn. Het pittoreske dorp en de omliggende stukjes natuur zijn in alle jaargetijden een plaatje om te zien. Kleine huishoudelijke mededeling vooraf: de paden in Giethoorn zijn vrij smal. Bij drukte kan het dus voorkomen dat inhalen geen optie is en je eventjes geduld moet hebben.

Luxe en lekker eten

In het dorp wacht je ook nog een ware smaaksensatie - ver vooraf reserveren is aan te raden. Eén van de beste restaurants in Nederland vind je namelijk in Giethoorn. In de keuken van Restaurant De Lindenhof deelt internationaal bekende chef-kok Martin Kruithof de lakens uit. Geen standaard menu, maar culinaire hoogstandjes van absolute wereldkwaliteit. Het restaurant heeft twee Michelinsterren en is dus ook wat aan de prijzige kant, maar de culinaire dagjesmensen onder ons hebben die extra centen er zeker voor over. En het wordt helemaal een ervaring als je met een plateau vol gastronomische hoogtepuntjes in een bootje stapt voor een culinaire vaartocht door Giethoorn.

De tekst gaat verder onder de video.

Ook interessant

Foto 4. Varen, fietsen, wandelen en lekker eten in een pittoreske setting: in Giethoorn kan het allemaal. Foto: Jo Stolp via Pixabay

Laatst gewijzigd: 2023-07-17 14:08:16 · Gepubliceerd: 1 augustus 2022 - 8163