1

Aan de koffie of lunch terwijl de kleintjes spelen: dit zijn leuke kindercafés

Speelcafés die leuk zijn voor kleintjes én (groot)ouders

Dagje weg met kleuters Redactioneel door
Foto 1. Op je gemakje koffiedrinken terwijl de kinderen zich vermaken. Foto: ZieZo! Harderwijk

13 april 2024 Toerisme Landelijk Lunchen of koffiedrinken met je kind kan best een uitdaging zijn: zodra je kleintje ook maar een gil geeft of uit z’n kinderstoel klimt, kijken alle andere gasten jouw richting op. Goed nieuws: vanaf nu hoef je je geen zorgen meer te maken. In een kindercafé – of speelcafé – kunnen kinderen heerlijk spelen terwijl jij geniet van koffie, lunch of borrel. Af en toe een blik werpen op de kids, tussendoor een appelsapje voor ze bestellen – en je hoort niemand klagen. Dit zijn leuke kindercafés in Nederland.

Kindercafé Binkies

Den Haag, Zuid-Holland Ze zijn nog maar net geopend, maar het is nu al een niet te missen hotspot voor jonge ouders: Binkies. Jíj geniet van een kop koffie en lekkere lunch – of vooruit, een glas wijn met goede borrelplank erbij – terwijl je kinderen klimmen, klauteren en naar hartenlust spelen in de speelhoek. Er is een winkeltje, speeltoestel, treinbaan, poppenhuis, keukentje en nog veel meer speelgoed om te ontdekken. Ook de allerkleinsten kunnen er rondkruipen.

Playcafé Heerlen

Heerlen, Limburg Een soort onderwaterwereld met zeesterkussens, een inktvis-wipwap en springkasteel. Verschillende huisjes waar je naar binnen kunt stappen én bovenop kunt klimmen. Voor de kleintjes zacht speelgoed en loopwagentjes om mee te spelen. In Playcafé Heerlen hoef je niet bang te zijn dat de kinderen zich vervelen! Ondertussen drink jij rustig je kop koffie met lunch – er is ruime keuze aan belegde stokbroodjes – of bestel met z’n allen heerlijke pannenkoeken.

KinderSpeelCafé Zandbak

Noordwijk, Zuid-Holland Kinderen van 0 tot zeven jaar oud zijn van harte welkom in KinderSpeelCafé Zandbak! Met een ballenbak, een ruimte met megagrote LEGO-blokken, een speelkeuken en een autoraceparcours. En uiteraard, hoe kan het ook anders in Noordwijk: een zandbak! Ondertussen bestel jij een lekker taartje in het café. Je kunt zelfs je laptop openklappen. Op zondag is KinderSpeelCafé Zandbak af te huren voor kinderfeestjes.

ZieZo! Harderwijk

Harderwijk, Gelderland Ben je in Harderwijk met kinderen? Hop dan zeker langs bij ZieZo!, een kinderwinkel en speelcafé ineen. Je shopt er de mooiste kleertjes en cadeautjes voor de kinderen, met merken als Feetje, Noppies en BESS. Er is ook een rek met tweedehands merkkinderkleding. Maar ZieZo! staat vooral bekend om de gezellige speelhoek, waar kinderen kunnen spelen terwijl (groot)ouders bijkletsen in het lunchcafé. Gezellig!

Foto 2. Fijn als horeca kindvriendelijk zijn. Foto: ZieZo! Harderwijk

Birdie’s Play Café

Den Haag, Zuid-Holland Birdie’s Play Café is een magische plek voor jou en je kleintjes. Te midden van een hip interieur geniet je van een homemade wafeltje met vers fruit, een tosti, bananencake of een van de andere heerlijke gerechten. Waar gaat je kleintje voor: een babyccino, appelsap of een glitterlimonade? Áls die tenminste tijd heeft, want in de indoor speeltuin is van alles te beleven. Er is een boomhut, een keukentje, loopwagentjes, een bouwtafel en een marktkraam vol houten speelgoed. Je kunt hier ook je kinderfeestje organiseren.

Kersvers

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Bij Kersvers kun je terecht voor kinderkleding, kraamcadeaus, speelgoed en babyuitzet – maar het is vooral een kindvriendelijk kidscafé! Er zijn verkleedkleren, een glijbaan en een aparte kinderkaart. Tip: elke tweede dinsdagochtend van de maand komt Oma Annemiek voorlezen. Voor de kleintjes is er dan ook vaak een knutselactiviteit.

Keck.kids

Gouda, Zuid-Holland Op steenworp afstand van station Gouda vind je Keck., waar kinderen meer dan welkom zijn. De indoorspeeltuin is een apart gedeelte in het café, dus andere gasten hoeven zich niet te ergeren aan je kleintjes. Die kunnen lekker klimmen en klauteren terwijl jij neerploft in een van de grote stoelen op de trap: vanuit daar kun je ze makkelijk observeren. Met een taartpunt voor je, of iets van de ‘All day breakfast’- of lunchkaart: kom maar door met die bagels, salades en fluffy pancakes.

Foto 3. Je kunt je kinderen makkelijk in de gaten houden terwijl ze spelen! Foto: Keck.

De Boomhuttenclub

Den Haag, Zuid-Holland Nog zo’n Haagse parel: De Boomhuttenclub. Terwijl jij geniet van een uitgebreide lunch, kunnen kinderen spelen in de houten boomhutten in dit café – inclusief touwbrug! Er is van alles te kiezen: pannenkoeken met spek en golden syrup, een wrap met hummus en gegrilde groenten, een broodje knakworst, een clubsandwich of omelet – wat niet eigenlijk? En doe eens gek, bestel er een glas wijn bij! Plezier gegarandeerd voor kleintjes én volwassenen.

Het speelcafé combineren met een kindvriendelijk uitje? Dit zijn leuke gezinsuitjes – of bekijk de tips voor een dagje weg met kleuters.
Foto 4. Die kinderen vermaken zich wel! Foto: ZieZo! Harderwijk

Laatst gewijzigd: 2024-04-10 15:57:23 · Gepubliceerd: 13 april 2024 - 648