Dagje Middelburg: de leukste adresjes

Hippe Zeeuwse winkeltjes en lunchcafés die je niet mag missen

Tips om te doen in Middelburg Redactioneel door
Foto 1. Je kijkt je ogen uit in de binnenstad van het historische Middelburg. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

1 augustus 2017 bijgewerkt: 28 februari 2023 Toerisme Middelburg, Zeeland Historische gevels uit de VOC-tijd, de gezellige markt met het imposante stadhuis, het gekwetter van de meeuwen als je op een bankje aan het water zit: de Zeeuwse hoofdstad is ideaal voor een dagje uit. In de prachtige panden zitten allerlei leuke winkeltjes en lunchcafés verscholen. Wij vertellen je waar je moet zijn tijdens een dagje Middelburg.

Beadle: zelf sieraden maken

Creatievelingen kunnen hun geluk niet op bij Beadle aan de winkelstraat Langeviele. In dit schattige winkeltje vind je bedeltjes, kralen en bandjes in allerlei soorten en maten om zelf mee aan de slag te gaan. Een ketting met een Zeeuwse knop als hanger, een armband in tientallen kleuren of parel-oorbellen: bedenk wat je wilt maken en je koopt je benodigdheden bij Beadle! Ook verkoopt dit winkeltje lifestyleartikelen en mooie sieraden van merken als IXXXI, ZAG Bijoux en OOZOO. Zoals ze zelf zeggen: een snoepwinkeltje, maar dan zonder calorieën!

Vrolijke cadeauwinkel Lievelings

Als je van het station naar de binnenstad loopt, passeer je het leuke winkeltje Lievelings. Of je nu op zoek bent naar een kraamcadeautje, een vrolijke bloemenvaas of een nieuw schrift: in deze vrolijke winkel is het onmogelijk om met lege handen naar buiten te lopen. Neem de tijd om het kaartenrekje te bekijken - de wenskaarten met de leuke quotes en vrolijke tekeningetjes maken het moeilijk om te kiezen!

Foto 2. Lievelings in Middelburg heeft superveel leuke cadeautjes. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Boekenzaak De Drukkery

In een prachtig pand aan het marktplein in Middelburg zit de Drukkery verscholen. In deze gigantische boekenzaak vind je honderden boeken, tijdschriften, kaarten, plattegronden en cadeauartikelen. Verras iemand met een typisch souvenirtje zoals een Zeeuws magazine of een nijntjeboekje in het Zeeuws. Ook kun je bij de Drukkery lekker eten in de brasserie.

Foto 3. Neem een kijkje in Boekenzaak De Drukkery. In deze gigantische boekenzaak zit er vast iets voor je tussen! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Brasserie 1600: lunch onder de Lange Jan

Als je wilt lunchen op een unieke locatie in Middelburg, zit je bij Brasserie 1600 goed. Het terras van dit gezellige lunchcafé en restaurant geeft uitzicht op de Lange Jan, blikvanger van de stad. Bestel een lekker kopje koffie of ga voor een lunch of diner. Ook binnen hangt een gezellig sfeertje.

Koffie met 'eigenwijzze' bediening

Bij binnenkomst lachen de medewerkers van Brasserie Eigenwijzz je vriendelijk toe. Neem plaats op het terras midden in de gezellige winkelstraat de Langeviele en bestel een kopje koffie, lunch of high tea! Eigenwijzz wordt gerund door jongeren met een verstandelijke beperking. Je herkent Eigenwijzz aan de opvallende rode luifel.

Meer tips om te doen in Middelburg

Foto 4. Er is altijd wel iets te beleven in het bruisende Middelburg. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-02-28 16:20:28 · Gepubliceerd: 1 augustus 2017 - 33165