1

Verken het allerliefste Veere

Trek van de Grote Kerk door de knusse straatjes van Veere

Wat is er te doen in Veere? Reportage door
Foto 1. Een dagje Veere is altijd genieten. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Eline Visscher

20 juli 2020 bijgewerkt: 5 december 2023 Toerisme Veere, Zeeland In de zomermaanden lijkt Veere opeens het centrum van de wereld. Het schattige Zeeuwse stadje is populair onder toeristen. Met een historische markt en andere activiteiten probeert Veere de vertier zoekende vakantieganger aan te trekken. Maar wat is er precies te zien en te doen in Veere? Genoeg, dat is zeker!

Grote Kerk is de eyecatcher van Veere

De eerste eyecatcher is de Grote Kerk, het middelpunt van Veere. De kolossale kerk is open voor publiek van 11:00 uur tot 17:00 uur, in het laagseizoen alleen in het weekend. Stap binnen en beleef in een gave experience wat er allemaal gebeurd is in deze kerk. Door 3D soundscapes, projecties en animaties komt de historie tot leven. Waarom is dit gebouw eigenlijk nooit afgemaakt? En wat doen al die huisdieren in de kerk? Een leerzame belevenis voor jong en oud. Wij lopen verder om zelf te ontdekken wat Veere in alle knusse straatjes heeft verstopt!

Foto 2. De eerste eyecatcher van Veere is de Grote Kerk. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma
Langer genieten van Zeeland? Boek een hotel in Zeeland en verken de provincie.

Roze en niet te missen in Veere: Oma's Snoepwinkel

Opvallend in het straatbeeld van Veere is de roze gevel van Oma's Snoepwinkel. Mensen verdringen zich bij het kleine winkeltje om de lekkerste oud-Hollandse snoepjes te bemachtigen. Het assortiment bestaat uit wel 101 verschillende soorten, waaronder de echte ulevellen, polkabrokken en duimdrop. De gekleurde toverballen lachen ons toe vanuit de glazen potten in de vitrine en langs ons lopen verschillende mensen met een roze zak gevuld met lekkers. Zoetekauwen en mensen met kinderen ontkomen echt niet aan dit aantrekkelijke adres!

Foto 3. Een niet te missen winkeltje. Koop lekkers bij Oma's Snoepwinkel. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma

Historische markt en terrassen

Eenmaal in de hoofdstraat van Veere vallen we midden in de historische markt en zien overal koopmannen en -vrouwen in ouderwetse kledij. Wij weten gelukkig een plekje te bemachtigen op het volle terras van het Waepen van Veere om het gewoel van een afstandje te bekijken. Dit gezellige hotel-restaurant verwent gasten met streekproducten en luxe hotelkamers. Op deze drukke dag zit het terras bomvol! In de maanden juli en augustus is het stadje op dinsdag het decor van een historische markt. Lekkere honing, kleding en andere producten liggen uitgestald door de in historische kledij uitgedoste standhouders. Een gezellige drukte!

Foto 4. De historische markt trekt in de zomermaanden veel publiek naar Veere. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma

Leuke winkeltjes in Veere

Ook als er geen markt is heeft Veere genoeg winkeltjes om een souvenirtje te scoren. Bij Atelier De Schapekop slaag je voor lieve schapenknuffels en warme truien en sokken van schapenwol. Bij Zee, Water en Schuim (Markt 28), verwen je jezelf met allerlei fijne verzorgingsproducten met een vleugje zee.

Foto 5. Koop spulletjes van vroeger in nostalgische winkeltjes. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Eline Visscher

Meer bezienswaardigheden in Veere

Foto 6. Toeristen maken leuke vakantiekiekjes in klederdracht. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma
Foto 7. Koop heerlijk Zeeuws snoepgoed. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Eline Visscher
Ken jij nog leuke adresjes in Veere? Deel ze met ons en mail naar redactie@dagjeweg.nl.
Vlakbij Veere ligt de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Bekijk de leukste adresjes en winkeltjes van Middelburg.
Foto 8. Een dagje Veere is altijd leuk. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Eline Visscher

Laatst gewijzigd: 2023-12-05 11:29:33 · Gepubliceerd: 20 juli 2020 - 63279