Top 5 dingen om te doen in Zeeland

Beleef Zeeland op z'n best met deze uitjes

Dagje uit in Zeeland Redactioneel door
Foto 1. Op avontuur in de jungle. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

12 april 2017 bijgewerkt: 1 maart 2023 Toerisme Goes, Zeeland Uitwaaien bij zee, mosselen eten en langs bij de boer: typisch Zeeuwse dingen, maar je kunt nog veel meer in deze provincie! Geniet van de uitgestrekte polders vanuit een ouderwetse stoomtrein, ontmoet exotische dieren uit de jungle en leer alles over de Watersnoodramp. DagjeWeg.NL geeft vijf tips voor een dagje uit in Zeeland!

Zeeuwse jungle

KWADENDAMME - Om aapjes, schildpadden en kameleons tegen te komen hoef je het land niet uit. In Berkenhof Tropical Zoo vliegt, kruipt en krioelt er van alles rond. Dwaal ook door de fossielengrot en beklim de touwbrug over de jungle. En durf jij de vogelspin aan te raken?

Foto 2. Kinderen vermaken zich de hele dag in de Zeeuwe jungle Zoo. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Tropisch zwembad

GOES - In Omnium Goes beleef je een tropisch dagje uit. Samen stoeien en spartelen in het recreatiebad, totdat de stroomversnelling je meeneemt. Heel speciaal is de lazy river, die zwemmers meevoert met prachtig uitzicht. Onderweg geniet je op de bruisbank van een tropisch regenbuitje. Neem na je bezoekje nog even de tijd om door het centrum van Goes te wandelen: de middeleeuwse geveltjes aan de Goese kade en sfeervolle Grote Markt zijn zeker het bekijken waard.

Foto 3. Laat je meevoeren in de Lazy River. Foto: Omnium Goes

Watersnoodramp

OUWERKERK - Het heeft een groot deel van de Zeeuwse geschiedenis én mentaliteit bepaald: de Watersnoodramp. Leer alles over deze vreselijke ramp die 1.836 mensen het leven kostte in het Watersnoodmuseum. Filmbeelden, foto's en krantenartikelen laten je zien hoe het er in de nacht van 1 februari 1953 aan toe ging. Ook ontdek je alles over de wederopbouw en hoe het water geen vijand meer hoeft te zijn. Tip: met een 3D-bril op bekijk je Zeeland vanuit de lucht.

Foto 4. Op een gigantische filmwand bekijk je beelden over de ramp. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Zeeuwse glorie in de Gouden Eeuw

MIDDELBURG - Midden in het oude centrum van Middelburg vind je in een voormalige abdij het Zeeuws Museum. In dit museum word de geschiedenis op een aansprekende manier gelinkt met het heden. Stiekem is die Zeeuwse klederdracht best wel hip en die eeuwenoude wandtapijten zouden niet misstaan in de woonkamer! Bekijk kabinetten vol met Zeeuwse en exotische objecten en ontdek dat Zeeland een grote rol speelde in de Gouden Eeuw.

Foto 5. Ontdek de geschiedenis van Zeeland in het Zeeuws Museum. Foto: Jaap Scheeren

Met de trein

GOES - Vanuit de verte hoor en zie je 'm al aankomen: de stoomtrein Goes-Borsele! Stap in en tuf door de polders, langs pittoreske dorpjes en prachtige boomgaarden. De stoomtrein stamt uit de jaren '30 van de vorige eeuw en is helemaal authentiek. Schuif in de mooi beklede banken en geniet van de nostalgische rit. Neem zeker ook een kijkje voorin, waar de stokers de trein op gang helpen. Een ritje in de stoomtrein is leuk te combineren met een bezoek aan de eerder genoemde Berkenhof Tropical Zoo!

Foto 6. De stoomtrein brengt je langs prachtige plekken. Foto: Stoomtrein Goes-Borsele

Nog meer tips

Foto 7. Op avontuur in de jungle. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Laatst gewijzigd: 2023-03-01 08:58:57 · Gepubliceerd: 12 april 2017 - 53988