Middelburg: de favorieten van Jeanine

Bekijk de stad door de ogen van een local

Doe een dagje Middelburg Redactioneel door
Foto 1. Je kijkt je ogen uit in de historische binnenstad van Middelburg. Foto: Unsplash License © Hilbert Simonse

16 februari 2016 bijgewerkt: 28 februari 2023 Toerisme Middelburg, Zeeland Jeanine is een echte Zeeuwse die in Middelburg woont. Middelburg is een mooie en historische stad en Jeanine weet de leukste plekjes. Ze verklapt ze graag aan toeristen die afreizen naar de bruisende hoofdstad van Zeeland.

Wie?

  • Naam: Jeanine
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Woonplaats: Middelburg

Foto 2. Middelburg heeft een prachtig historisch centrum. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Wat mag je echt niet missen in Middelburg?

"Midden in het centrum staat een mooie kerk met een toren die de Lange Jan wordt genoemd. Als je 207 treden hebt beklommen, heb je een prachtig uitzicht over Middelburg. En als het helder weer is over heel Walcheren! Onder de Lange Jan is een hofje: 'hofje Onder de Toren'. Vroeger was dit een hofje met veel kleine huisjes en dat is nog steeds te zien. Aan de buitenkant lijkt het alsof het nog kleine huisjes zijn, omdat de voordeuren behouden zijn. Maar in werkelijkheid zijn alle binnenmuren doorgebroken. In dit pand zit een leuke woon- en kinderwinkel met een bijbehorende lunchroom. Doe hier inspiratie op voor je huis, koop leuke accessoires of geniet van een kop koffie of lekkere lunch. Kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen omdat het een beschut pleintje is waar geen fietsers of ander verkeer komt."

Foto 3. De Lange Jan is niet te missen in Middelburg. Foto: Jeanine

Favoriete plekje in de stad?

"Als je wat meer rust zoekt buiten het centrum en zin hebt om ergens te picknicken kun je naar Park Toorenvliedt gaan. Het is geen groot park, maar je kunt hier wel mooie wandelingen maken en er is genoeg ruimte om te picknicken. In dit park vind je veel bunkers uit de Tweede Wereldoorlog waarvan er één is opengesteld voor publiek. Verder zijn er verschillende kleine speeltuintjes. Voor groot en klein is er dus genoeg te doen in dit park."

Foto 4. Park Toorenvliedt is een heerlijke plek om tot rust te komen. Foto: Jeanine

Waar vind je de leukste winkeltjes?

"Middelburg heeft veel leuke winkeltjes, gerund door kleine ondernemers. Omdat ze niet altijd in de grote winkelstraten zijn, is er een plattegrond gemaakt waar al deze winkeltjes op staan. Elk jaar wordt er een nieuwe plattegrond (Middelburg Side Streets) uitgebracht, waar steeds meer leuke winkeltjes bij komen. Zo heb je een mooi overzicht en kun je makkelijk je route uitstippelen. Deze plattegrond is bedacht door de eigenaren van het theehuis Honeypie en is behalve daar in elke winkel te krijgen die op deze plattegrond staat."

Foto 5. Overal in Middelburg vind je mooie historische doorkijkjes. Foto: Jeanine

Wat is je favoriete restaurant in Middelburg?

"In de zomer is het altijd gezellig druk in Middelburg. Als je een rondvaart door Middelburg maakt langs de oude grachtenpanden, zie je naast het beginpunt het eerder genoemde theehuis Honeypie. Dit is een gezellige plek om koffie te drinken en te genieten van een high tea. In de zomer hebben ze een buitenterras op het water. Aan de markt in Middelburg zijn nog meer leuke restaurantjes. Zelf kom ik graag in De Herberg en De Vriendschap. Beide zijn gezellige restaurants waar je heerlijk kunt eten."

Wat is er nog meer te doen in Middelburg?

"Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Middelburg, kun je naar het Zeeuws Museum op het Abdijplein. Dit museum heeft veel moderne kunst, maar ook streekdrachten en archeologische vondsten. Voor de kinderen is het leuk om met de paardentram mee te gaan, die ook langs verschillende bezienswaardigheden komt."

"De hele zomer door, vanaf Pasen eigenlijk al, worden er evenementen georganiseerd. Een evenement dat ik zelf erg leuk vind is het 'Zeeland Nazomer Festival'. Dit is een festival door heel Zeeland, maar ook in Middelburg wordt veel georganiseerd. Zo komen er elke avond bekende artiesten optreden op het Abdijplein en wordt er op de markt veel voor kinderen georganiseerd."

Foto 6. In het Zeeuws Museum leer je alles over de geschiedenis van Zeeland. Foto: Jeanine

Meer uitstapjes in Zeeland:

Foto 7. Je kijkt je ogen uit in de historische binnenstad van Middelburg. Foto: Unsplash License © Hilbert Simonse

Laatst gewijzigd: 2023-02-28 17:38:27 · Gepubliceerd: 2016-02-11 13:19:55 - 24076