Ontdekte Rembrandt tijdelijk in Hermitage te zien

'Portret van een jongeman' hangt een maand in de Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Rembrandt van Rijn (1606-1669). 'Portret van een jonge man' (olieverf op doek, 94,5×73,5 cm.) Foto: Hermitage Amsterdam © René Gerritsen.

archief oud artikel 16 mei 2018 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vanaf vandaag is een maand lang het recent ontdekte schilderij Portret van een jongeman te zien in de Hermitage Amsterdam. Experts denken dat het een schilderij van Rembrandt is, maar dat hij het destijds niet ondertekende. Het meesterwerk krijgt tot en met 15 juni tijdelijk een plek in een aparte zaal in de Amstelvleugel in het museum.

Nieuwe Rembrandt ontdekt door Jan Six

Portret van een jongeman is een portret van een onbekende jongeman, waarschijnlijk gemaakt in 1634 en deel van een groot dubbelportret - iets waar Rembrandt geliefd om was. Het is voor het eerst in bijna een halve eeuw dat een volledig onbekend schilderij van Rembrandt is ontdekt. Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six kocht het ongesigneerde en ongedateerde portret met hulp van een investeerder op een veiling bij het bekende veilinghuis Christie's in Londen. Hij deed uitgebreid kunsthistorisch en technisch onderzoek, waaruit bleek dat het werk door Rembrandt zelf moet zijn geschilderd toen hij ongeveer 28 jaar oud was.

'Portret van een jongeman' bekijken

  • Hermitage Amsterdam is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De kassa sluit om 16:30 uur.
  • Van 16 tot en met 27 mei is de bezichtiging van het schilderij inbegrepen in een toegangsticket voor de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage en het Hermitage all-in ticket, met speciale avondopenstellingen tot 22:00 uur. Van 28 mei tot en met 15 juni is er een apart kaartje voor € 5,- per persoon verkrijgbaar (gratis voor Museumjaarkaarthouders).
Foto 2. Het ontdekte meesterwerk is tot en met 15 juni in de Hermitage te zien. Tot en met 27 mei is het te bewonderen met een ticket voor de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Foto: Hermitage Amsterdam © Evert Elzinga.

Laatst gewijzigd: 2018-05-16 14:20:56 · Gepubliceerd: 16 mei 2018 - 561

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.