Finish Volvo Ocean Race in Scheveningen: dit is er te doen

Volvo Ocean Race Finish |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom watersporten of smikkel van een visje

15 juni 2018 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Zondag 24 juni is een groot moment in Scheveningen! De Volvo Ocean Race finisht hier dan. De zeilers van deze langste en zwaarste zeilrace op aarde zijn dan in negen maanden van de Spaanse stad Alicante naar Scheveningen gezeild. Onderweg kwamen ze onder andere langs Kaapstad, Hong Kong, Auckland en Gothenburg. Voor de feestelijke finish staat Scheveningen acht dagen lang in het teken van de zeilsport en zijn er allerlei leuke activiteiten in de haven!

Foto 1. De finish van de Volvo Ocean Race is in Scheveningen. Foto: Volvo Ocean Race The Hague

Sporten op het water

Een kaartje voor de officiƫle finish is ontzettend duur, maar gelukkig zijn er ook veel gratis evenementen op en rondom het water. Elke dag van 24 juni tot en met 1 juli zijn er gratis clinics tussen 10:00 uur en 19:00 uur die te maken hebben met (water)sport, zoals suppen, beachvolleybal, powerkiten, golf en zeilen. Voor kids tot twaalf jaar zijn er speciale clinics. Ook is er voor hen een speciale KidsCorner, met leuke spellen en waterfun in het waterlab. Verder zijn er elke dag zeilwedstrijden met klassieke boten en catamarans die je vanaf de kade kunt bewonderen. Extra leuk: Koning Willem-Alexander is dol op zeilen en zeilt op vrijdag 29 juni mee met een oefenwedstrijd. Naast de koning is ook de Koninklijke Marine aanwezig met spectaculaire demonstraties, acht dagen lang.

Wat is de Ocean Volvo Race?

De Volvo Ocean Race (voorheen de Whitbread Round the World Race) is een zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. De race is opgebouwd uit etappes en duurt acht tot negen maanden. De eerste editie ging in 1973 van start. Het wordt beschouwd als de zwaarste zeilwedstrijd voor teams. Op het moment van schrijven ligt het Nederlandse team Brunel aan kop.

Foodfestival voor lekkerbekken

Bij flink sporten hoort natuurlijk ook goed voedsel, en daarvoor zit je bij de visafslag wel goed. Speciaal voor de Volvo Ocean Race organiseert visfestival VISSCH hier een zomereditie. Lekkerbekken komen hier goed aan hun trekken, want er is wijn, bier, fris, muziek en natuurlijk heel veel heerlijk bereide vis uit de Noordzee. VISSCH is op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli te vinden in de Visafslag van Scheveningen.

Muzikaal feestje

Bij een gezellig sfeertje en een goed feest hoort natuurlijk ook muziek waar je op kunt dansen. Daarom komen op woensdag 27 juni van 14:00 uur tot 14:30 uur Ernst, Bobbie en de rest optreden. Van 16:00 uur tot 16:30 uur is Maan er. Blijf na het optreden van Maan nog even hangen, want om 19:00 uur begint een show met alle voormalige raceboten. Op vrijdag 29 juni van 16:30 uur tot 17:30 uur treedt Causes op, van 20:00 uur tot 21:00 uur Racoon en om 21:45 uur tot 22:45 uur klimt Chef*Special op het podium. Op zaterdag 30 juni staan van 19:00 uur tot 22:30 uur The Coronas op het podium.

Tip! Ga met de boot naar de haven van Scheveningen! Speciaal voor VISSCH vertrekt elke tien minuten van het Centraal Station in Den Haag (tegenover Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst aan Prinsessegracht 4) een boot die je in vijfenveertig minuten naar de Haringkade brengt. Vanaf hier kun je ook naar de boulevard en het strand van Scheveningen lopen.
Foto 2. Het Nederlandse team Brunel ligt aan kop. Foto: Volvo Ocean Race The Hague
Foto 3. De gezellige haven van Scheveningen. Foto: Volvo Ocean Race The Hague

Laatst gewijzigd: 2018-06-19 08:44:05 · Gepubliceerd: 2018-06-15 15:55:06 - 1039