Toerist in eigen land: tour door de Amsterdamse grachten

Rondvaart met Blue Boat door Amsterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Ontdek Amsterdam op een unieke manier!

9 juli 2018 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Zeventiende-eeuwse pakhuizen staan statig langs de parmantige Amsterdamse grachten en het hippe Muziekgebouw aan 't IJ schittert in de zon. Onze hoofdstad is prachtig! Daar kom je op geen enkele manier zo goed achter als aan boord bij Blue Boat Company voor een unieke rondvaart door Amsterdam. Ontdek het Amsterdam van Rembrandt of Ramses Shaffy of word een Zoetwaterpiraat!

Foto 1. Kinderen genieten aan boord! Foto: Blue Boat

Voor de kleintjes: Kids Cruise

Ahoy maatje! Aan boord bij Blue Boat Company maak je kennis met Sjonnie, de stoere Amsterdamse muis. Sjonnie wil zijn vriend Harold de huiskat een handje helpen, want deze poes is bang voor water. Daarvoor zoekt hij Zoetwaterpiraten zoals jij. Koop een kinderkaartje voor de City Canal Cruise en laat de kleinste bezoekers op avontuur gaan met Sjonnie en Harold. De kids luisteren via gratis oordopjes naar hun eigen audioverhaal en gaan lekker aan de slag met opdrachtenboekje, potloodjes en een echte piratenkijker. Ouders kijken ondertussen hun ogen uit naar al het wonderschoon dat Amsterdam te bieden heeft! Happy kids = happy ouders.

Zon en water, een gouden combi. Tijdens een rondvaart met een open sloep schijnt het zonnetje heerlijk op je bol en waait de wind door je haren, terwijl Amsterdam aan je voorbij trekt. De kapitein is je gids en kan al je vragen beantwoorden over wat er te zien is, terwijl jij geniet!

Bluebees vangen

Zijn de kinderen te oud om Zoetwaterpiraat te worden? Dan is het hartstikke leuk om Bluebees te vangen tijdens de rondvaart! Bluebees zijn diertjes die overal in Amsterdam wonen, maar die je alleen ziet met een speciale app. Normaal gesproken kun je Bluebees helemaal niet zien - ze zijn namelijk heel schuw en verstoppen zich voor de mensen - maar de schippers van Blue Boat hebben vriendschap met ze gesloten. Soms varen ze zelfs een rondje mee! De Bluebees wonen ieder op een eigen plekje in de stad. Van dit plekje weten ze natuurlijk alles af. Als ze je lief vinden, willen ze je best alle verhalen en geheimen over hun favoriete plekje van Amsterdam vertellen. Met de gratis te downloaden app van Blue Boat - vol Augmented Reality - kun je Bluebees vangen en verzamelen aan boord!

Vaar door het leven van Rembrandt

Rembrandt van Rijn, misschien wel de grootste schilder die Nederland ooit gekend heeft. Tijdens de Rembrandt Cruise vaar je letterlijk door het Amsterdam van Rembrandt. Download de speciale guide app, waarin je een prachtig verhaal over deze beroemde schilder verteld wordt, inclusief afbeeldingen van het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Het leven en de werken van Rembrandt zijn de rode draad in deze rondvaart door de geschiedenis van de stad. Niet alleen interessant voor toeristen, maar ook zeker voor Dutchies! Ook leuk: Varen met Shaffy. Laat Ramses Shaffy je meenemen op zwerftocht door de grachten, langs kroegen en kathedralen en bekijk Amsterdam door zijn ogen. De route voert je langs vroegere woonadressen van Ramses, plekken waar hij heeft gewerkt en door de buurten waar hij over zong. Natuurlijk zijn zijn liedjes de muzikale omlijsting van de tocht!

Dit moet je weten:

  • Wat? Een rondvaart door Amsterdam met Blue Boat;
  • Wanneer? In het zomerseizoen (maart tot en met oktober) vertrekt er elk half uur een boot van 10:00 uur tot 18:00 uur. In het winterseizoen (november tot en met februari) vertrekt er elk uur een boot tussen 10:00 uur en 18:00 uur;
  • Hoe duur? Een rondvaart overdag is online te boeken voor € 16,- per persoon en duurt 75 minuten. De kinderactiviteiten en het audioverhaal van Rembrandt zijn optioneel en gratis. Er zijn ook rondvaarten in de avond: Evening Cruises. Bekijk snel de prijzen van alle verschillende rondvaarten!
Foto 2. Alle Bluebees gespot? Foto: Blue Boat
Foto 3. Vaar over de Amstel en het IJ. Foto: Blue Boat
Foto 4. Een audioguide vertelt je alles over wat je onderweg ziet. Foto: Blue Boat
Huur een open sloep met je vrienden, gezellig! Foto: Blue Boat

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 15:57:08 · Gepubliceerd: 2018-07-02 16:34:30 - 3167