Stap letterlijk in het hoofd van een veteraan

Bezoek het Mariniersmuseum met 10% korting |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Stap onder De Verhalenbaret met 10% korting

6 augustus 2018 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland De entreehal van het Mariniersmuseum is deze zomer opgeleukt met een extra attractie: De Verhalenbaret. Neem plaats onder deze enorme baret en stap letterlijk in het hoofd van een veteraan. Luister naar de verhalen van vijf verschillende veteranen en reis mee naar missies over de hele wereld!

Foto 1. Waag je aan de game VUUR! Foto: Mariniersmuseum.

Bekijk de wereld door veteranenogen

De verhalen van vijf veteranen zijn op film gezet en worden in een persoonlijke setting met je gedeeld via een panoramascherm onder De Verhalenbaret. Luister bijvoorbeeld naar Patrick Cammaert, generaal-majoor der mariniers, die je meeneemt naar Cambodja en vertelt over zijn eerste grote missie als bataljonscommandant. Of stap met Manja Blok, de eerste vrouwelijke F-16 piloot die operationeel heeft gevlogen, aan boord van een F-16 en hoor haar ervaringen. De verhalen zijn dus niet alleen van mariniers, maar van allerlei soorten veteranen. Ook de lucht- en landmacht zijn vertegenwoordigd.

Baret als symbool van trots

Aan het einde van de basisopleidingen krijgen alle militairen een baret - een symbool van trots, trouw en verbondenheid met elkaar. Het is dus niet gek dat het Mariniersmuseum koos voor een baret als overkoepeling van de attractie. De installatie is ontwikkeld in opdracht van Het Nationaal Comité Veteranendag. Zij hopen hiermee de erkenning en waardering voor allerlei veteranen te vergroten. "Sommige symbolen, zoals een baret, zijn universeel binnen de gehele Krijgsmacht", aldus Frédérique van Steekelenburg, directeur van het Mariniersmuseum. "Omdat wij nauwe banden hebben met alle krijgsmachtmusea is het fijn om, binnen een attractie als deze, meerdere veteranenverhalen te kunnen weergeven in plaats van alleen het verhaal van een marinier. De Verhalenbaret laat hierdoor ook zien hoe de samenwerking verloopt tussen verschillende krijgsmachteenheden op elke missie."

Speel de game VUUR!

Sinds 13 juli heeft het Mariniersmuseum ook een nieuw spel als slotstuk van de vaste tentoonstelling Zeesoldaten: VUUR! Hierbij stap je achter een mitrailleur op een bewegende boot. Je opdracht is om te voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. Ondersteun de mariniers, zodat zij het piratenschip kunnen ontwapenen. Maar let wel op, zomaar de trekker overhalen mag niet! Zodra je een piraat raakt, is het game over. Echte mariniers gebruiken immers ook niet zomaar geweld.

De Verhalenbaret staat in de entreehal van het Mariniersmuseum van 1 augustus tot 1 oktober 2018 en gratis te bezoeken met een geldig entreebewijs van het Mariniersmuseum. Tip: kaartjes voor het Mariniersmuseum met 10% korting!
Foto 2. Stap onder De Verhalenbaret. Foto: Mariniersmuseum.

Laatst gewijzigd: 2018-08-06 08:57:01 · Gepubliceerd: 2018-07-31 11:59:50 - 944