Verrassend weekendje weg in Tilburg

Blijf slapen in Van der Valk Hotel Tilburg |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

In het mooie Tilburg is genoeg te zien en te doen

3 september 2018 Toerisme Tilburg, Noord-Brabant Koning Willem II voelde zich in Tilburg uitermate gelukkig en liet er zelfs een paleis bouwen. Dat paleis staat er nog steeds - één van de bezienswaardigheden van de stad. Benieuwd of je net zo'n geluksgevoel krijgt als koning Willem II? Plan een weekendje weg in Tilburg, verken de stad en je komt er achter. En voor een goede start van een gelukkig weekend: dit is er te zien en te doen in Tilburg!

Foto 1. Een bezoek aan het TextielMuseum. Foto: TextielMuseum

Niet te missen bezienswaardigheden in Tilburg

Koning Willem II bracht veel tijd door in Tilburg en liet er een buitenwoning bouwen, het huidige Paleis-Raadhuis. Het gebouw is een opvallende verschijning in de binnenstad - het is geïnspireerd op een Engels kasteeltje. Het bewonderen waard! Het gebouw is een tijd in gebruik geweest als hogeschool en is nu deel van het raadhuis.

Tilburg is groot geworden door de textielindustrie en in het TextielMuseum is die historie nog levendig aanwezig. In het museum is te zien hoe textiel werd gemaakt en er is een mooie collectie textielkunst te zien; van vloerkleden tot droogdoeken. In het TextielLab is te zien hoe het proces van een ontwerp verloopt. Vormgevers, kunstenaars en studenten brengen hun bijzondere ontwerpen naar het textielmuseum, waar vakmensen ze omzetten in digitale patronen op computergestuurde textielmachines. Een boeiend proces!

In Natuurmuseum Brabant worden bezoekers met hun neus op de natuur gedrukt. En hoe! De interactieve tentoonstellingen nemen je mee naar het spannende leven van planten en dieren en naar de laatste ijstijd. Topstuk van het museum is een 15 meter lang skelet van een potvis, die in 1995 in Scheveningen aanspoelde.

Wat is er te doen in Tilburg?

Volg de straten in de Tilburgse binnenstad en je hebt grote kans om op 'de Heuvel' te belanden. Via de Heuvelstraat, een grote winkelstraat, kom je op dit centrale plein terecht. Met zicht op de fonteinen geniet je hier van een drankje op het terras. Ook als je kinderen meeneemt kun je hier rustig even zitten, terwijl de kinderen met de fonteinen spelen.

Tilburg heeft een bijzonder dierenpark, waar je de vreemdste soorten van dichtbij kunt bewonderen. Dierenpark De Oliemeulen ligt niet ver uit het centrum en huisvest onder meer stinkdieren, gekko's, roofvogels, vogelspinnen en wurgslangen. Er staan regelmatig demonstraties op het programma, waarbij je de gelegenheid krijgt deze wonderlijke dieren van dichtbij te bewonderen.

La Trappe is één van de weinige bieren ter wereld die het predikaat trappistenbier mag dragen. In Bierbrouwerij de Koningshoeven, net buiten Tilburg, zie je hoe dit bier gebrouwen wordt. De trappistenmonniken brouwden hier al 1884 hun bier! Er zijn dagelijks rondleidingen door de brouwerij. En natuurlijk staan er in Het Proeflokaal verschillende trappisten op de kaart, zoals Blond, Bock, Tripel of Quadrupel.

Overnachten in Tilburg

Begin of eindig een dag in het Tilburgse goed met een overnachting in het Van der Valk Hotel Tilburg. Op een paar minuten rijden van de Bierbrouwerij de Koningshoeven, aan de rand van Tilburg, staat dit luxe hotel. Gasten hebben keuze uit verschillende comfortabele kamer, variërend van deluxe kamers, familiekamers en suites. Voor twee personen of voor een familie! Iedere gast heeft een badkamer met ligbad en regendouche en de toegang tot wellness, binnenzwembad en fitnessruimte. 's Ochtends staat het uitgebreide - en super lekkere - ontbijtbuffet klaar. En ook een lunch of diner wordt geserveerd in het restaurant. Je hoeft dus de deur eigenlijk niet uit, maar als je de omgeving wilt verkennen dan kun je ook fietsen huren bij Van der Valk Hotel Tilburg.

Extra leuk: op zaterdag staat Live Cooking op het programma. Dan bereiden de koks live de lekkerste gerechten en zijn er verschillende buffetten om onbeperkt van te genieten. Voor kinderen is er een speciaal kids-buffet. Zin in een weekendje Tilburg? Bekijk hier arrangementen van Van der Valk Hotel Tilburg.

Foto 2. Blijf lekker slapen in Van der Valk Hotel Tilburg. Foto: Van der Valk

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 11:51:00 · Gepubliceerd: 2018-08-30 16:28:25 - 6412