Op reis door de Rotterdamse haven

Kom naar de Wereldhavendagen 2019

Wereldhavendagen 2019 Nieuws door
Foto 1. Bezoek de Wereldhavendagen en ga op reis door de grootste haven van Europa! Foto: Wereldhavendagen © Anne Reitsma Fotografie

archief oud artikel 30 augustus 2019 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Heb je altijd al een kijkje willen nemen in de grootste haven van Europa? Op 6, 7 en 8 september staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen 2019. In dit weekend ontdek je de Rotterdamse haven tijdens verschillende excursies en demonstraties op de kade én op het water.

Teamwork in de haven

Elke dag zijn er in de Rotterdamse haven mensen keihard aan het werk. De verschillende bedrijven en mensen werken als één groot team samen aan het succes van de haven. Dit jaar staan de Wereldhavendagen daarom in het teken van teamwork; het thema is MariTeam. Ontdek welke beroepen er allemaal zijn en leer zo het hele team van de haven kennen.

Programma Wereldhavendagen 2019

Op vrijdag 6 september om 10:00 uur is de spectaculaire opening van de Wereldhavendagen op de Wilhelminakade. Daarna barst het feest in de haven echt los. Zowel op de kade als op het water is genoeg te zien en te doen. Zo hebben de Koninklijke Marine en de KNRM spannende demonstraties, waarin zij een stukje van hun werk laten zien. Speciaal voor de kinderen wordt het Willemsplein omgetoverd tot kinderplein vol leuke activiteiten. Vanuit het reuzenrad bekijk je hier de Wereldhavendagen van boven! Op zaterdagavond is er een avondshow bij de Erasmusbrug met zang, dans en vuurwerk. En zo staat er nog veel meer op het programma van de Wereldhavendagen 2019.

Leuk om te doen tijdens de Wereldhavendagen

  • Het Maritiem Museum organiseert tijdens de Wereldhavendagen het Maritiem Festival. Dit begint zelfs al een weekend eerder, op 31 augustus en 1 september! Hijs de zeilen, vaar rond in een fluisterboot en stap aan boord bij allerlei historische schepen.
  • Maak kennis met diverse watersporten in de Rijnhaven. Hier kun je onder andere suppen, kajakken en zwemmen. Ben jij een echte waaghals? Stap dan achterop een waterscooter voor een spannende rit door de haven.
  • Welkom in Mariniersdorp. Ga gecamoufleerd de hindernisbaan over, bestuur een marineschip in de simulator en bedien een marinehijskraan. Hier waan je je een echte marinier!
  • Neem een kijkje op een Kustwachtpatrouillevaartuig. De Zeearend vaart dagelijks over de Noordzee voor het uitvoeren van controles op het water, maar is tijdens de Wereldhavendagen te bekijken voor publiek.

Goed om te weten

  • Voor de excursies moet je een toegangskaartje kopen, dit kan online of bij een kassa tijdens het evenement op Katendrecht, bij het ss Rotterdam en op de Wilhelminapier, ter hoogte van de Rijnhavenbrug.
  • Excursies zijn populair, daarom wordt aangeraden om je ticket vooraf online te kopen.
Foto 2. Bekijk de demonstraties op de kade en op het water tijdens de Wereldhavendagen. Foto: Wereldhavendagen © Anne Reitsma Fotografie
Foto 3. Op zaterdagavond is er een avondshow bij de Erasmusbrug met zang, dans en vuurwerk. Foto: Wereldhavendagen © Anne Reitsma Fotografie
Foto 4. Ga op excursie en vaar door de grootste haven van Europa. Foto: Wereldhavendagen © Anne Reitsma Fotografie
Foto 5. Bewonder de bijzondere schepen die in de haven liggen. Foto: Wereldhavendagen © Anne Reitsma Fotografie

Laatst gewijzigd: 2019-09-02 12:14:50 · Gepubliceerd: 30 augustus 2019 - 1388

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...