Koppen bij elkaar en brein op scherp in Escape Room Wageningen

Ontsnap uit Prisoner of War of The Crazy Farmer

Escape Room Wageningen Reportage door
Foto 1. Cheese! Na de overwinning - of een mislukte ontsnappoging - zet Escape Room Wageningen iedereen op de foto. Zie hier het DagjeWeg.NL team! Foto: Escape Room Wageningen.

27 november 2018 bijgewerkt: 29 september 2020 Toerisme Wageningen, Gelderland Leuk, met je vrienden, collega's of familie een escaperoom uitproberen. Maar je wilt natuurlijk wel een beetje uitgedaagd worden. Iets wat precies moeilijk genoeg is om het oprecht spannend te houden. Dan zit je bij Escape Room Wageningen goed! De twee kamers daar - Prisoner of War en The Crazy Farmer - hebben een slagingspercentage van 70% en 50%. Best pittig dus... DagjeWeg.NL ging de uitdaging aan!

Twee escaperooms om te trotseren

We worden hartelijk en vrolijk verwelkomd in Escape Room Wageningen en krijgen algauw uitleg over het spel en over wat wel en niet de bedoeling is. Wel: om hulp vragen als je echt helemaal vast komt te zitten. Niet: letterlijk vast komen te zitten - veel spullen zien er namelijk echt uit maar zijn props. Het is dus niet de bedoeling dat je overal op gaat klimmen want dan zou je jezelf kunnen bezeren. We splitsen onze grote groep op: de ene helft trotseert Prisoner of War, de andere helft The Crazy Farmer. In de kamer Prisoner of War zit je tijdens de Tweede Wereldoorlog opgesloten in een bunker van de vijand. Je moet de geallieerden zien te bereiken zodat ze jullie kunnen bevrijden. Spannend... In The Crazy Farmer kom je terecht op een verlaten boerderij, waar een gestoorde professor een stof in zijn lab heeft gemaakt die schadelijk is voor de mensheid. De missie: de wereld redden!

Interessante en verwarrende details

Na een korte - en serieus best spannende - introductie, gaan de groepjes écht de kamer in. Voor wie nog nooit een escaperoom heeft meegemaakt kan dit best verwarrend zijn. Ineens sta je in een ruimte vol spullen en heb je geen idee wat nou precies de bedoeling is. Als een malle begint iedereen laatjes open te trekken en achter kastjes te kijken. Je kunt helemaal doordraaien van de spanning. Op een gegeven moment probeert iemand zelfs de vloerplanken los te wrikken. Dat blijkt niet de bedoeling want we krijgen via een beeldscherm in de ruimte een hint om ons op de goede weg te helpen. Behalve het beeldscherm is alles in de ruimte in de stijl van het thema. Of een oude ruimte uit de Tweede Wereldoorlog, of een verlaten, stoffige boerderij. Aan de kleinste details is gedacht. Een overall aan de muur, militaire papieren op tafel, klompjes die klaar staan bij de deur. Best moeilijk! Want wat is nou een leuk decoratief detail en wat is nu écht een hint?

Samenwerken en focussen

Beide kamers zijn uitdagend op hun eigen manier, al ligt het niveau van The Crazy Farmer wel iets hoger. Zonder al te veel te verklappen kunnen we al wel zeggen dat de escaperooms op een gegeven moment net doolhoven lijken. Je hebt geen idee wat er nog te wachten staat na de puzzel of opdracht voor je. Een andere ruimte? Of is dit het einde? Je weet het niet en dat maakt de beleving nog spannender. De puzzels en raadsels zijn origineel en afwisselend en zouden niet misstaan in programma's als Wie is de Mol. Maar hoe slim je ook bent, concentratie en samenwerking zijn de ultieme sleutels tot succes. Soms zelfs letterlijk.

Goed om te weten

  • Escape Room Wageningen houdt een adviesleeftijd van veertien jaar aan. Iedereen vanaf twaalf jaar is welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene;
  • Elke kamer is met minimaal drie en maximaal zeven personen te beleven. Reserveer vooraf;
  • Trek gemakkelijke kleding aan. Je wilt natuurlijk geen tijd verliezen omdat je een te strakke broek of te hoge hakken aan hebt;
  • Handig: je kunt ook aansluitend een diner of borrel boeken bij Eetcafé Buurman en Buurman, vlakbij Escape Room Wageningen.
Foto 2. Escape Room Wageningen heeft twee spannende kamers voor je in petto: The Crazy Farmer (hier op de foto) en Prisoner of War. Foto: Escape Room Wageningen.
Foto 3. Lukt het jullie om binnen zestig minuten uit Prisoner of War te ontsnappen? Foto: Escape Room Wageningen.
Foto 4. Er hangt een onverklaarbaar sfeertje in de kamer The Crazy Farmer... Foto: Escape Room Wageningen.
Foto 5. De details in de kamer zijn zo rijk en precies dat je soms goed moet kijken naar wat decoratie en wat een hint is. Foto: Escape Room Wageningen.

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 13:47:10 · Gepubliceerd: 27 november 2018 - 4274