1

Deze films moet je zien tijdens International Film Festival Rotterdam

Grootste filmfestival van Nederland barst los in Rotterdam

IFFR 2019 Nieuws door
Foto 1. Bekijk de nieuwste en beste films tijdens de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam. Foto: IFFR 2019.

archief oud artikel 23 januari 2019 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het allergrootste filmfestival van Nederland strijkt weer in Rotterdam neer! De 48ste editie van International Film Festival Rotterdam, ook wel IFFR 2019, barst vanaf 23 januari twaalf dagen los op verschillende locaties in de havenstad. Bekijk de beste films van dit jaar, ontdek de filmtalenten van morgen en dompel je onder in de inspirerende wereld van internationale cinema.

Must sees van IFFR 2019

Er is zoveel te zien tijdens IFFR dat het programma is opgedeeld in vier onderdelen, om je persoonlijke selectie makkelijker te maken. Films met het label 'Bright Future' zijn films gemaakt door opkomend talent; de toppers van de toekomst. Films in de categorie 'Voices' vertellen verhalen met krachtige, redelijk heftige thema's. 'Deep Focus' films laten allerlei facetten van het filmmaken zien. Hier kom je dus allerlei stijlen tegen, van documentaires tot animatie. Films in de sectie 'Perspectives' belichten relevante sociale en politieke onderwerpen. Deze goede films op IFFR wil je in ieder geval niet missen:

  • Rafiki. Een Afrikaanse film over twee Keniaanse meisjes die verliefd op elkaar worden. Dat dit nog steeds een gevoelig onderwerp in Kenia is, is wel duidelijk: de film werd in het land verboden.
  • Vox Lux. Deze film laat de keerzijde van roem zien en vertelt het verhaal van popster Celeste. Natalie Portman speelt de hoofdrol van de cynische superster. Zangeres Sia schreef muziek voor de film.
  • Romantic Comedy. Filmessay van filmmaker Elizabeth Sankey, die als tiener al geobsedeerd was door romcoms. In deze film laat ze zien hoe romantische komedies onze maatschappij en kijk op liefde hebben beïnvloed.
  • I Used to Be Normal: A Boyband Fangirl Story. Documentaire over het fenomeen boybands. Waar komt die massale gekte toch vandaan? Regisseur Jessica Leski maakte de docu toen ze op haar 31ste tot haar eigen verbazing fan werd van One Direction.

Filmfestival ook leuk voor kinderen

International Film Festival Rotterdam is ook geschikt voor kinderen. Zo kunnen jonge filmliefhebbers op zondag 27 januari terecht bij Kids Only. Dit is een speciaal voor ouder en kinderen van acht tot twaalf jaar. Hier verzinnen en spelen kinderen hun eigen filmscènes in nagebouwde filmsets en maken ze hun eigen verhaal met een geknutselde Verhaallantaarn. De tickets voor het dagprogramma zijn inmiddels al uitverkocht, maar er zijn nog tickets voor het Kids Only ochtendprogramma van 10:00 uur tot 12:00 uur. Vol is vol, dus reserveer op tijd een plekje via de IFFR website.

International Film Festival Rotterdam 2019 barst 23 januari los en eindigt op 3 februari. Bekijk op de website van IFFR 2019 welke films er wanneer en waar in Rotterdam te zien zijn. Je vindt op de site ook een test die je koppelt aan een film die bij je past. Zo wordt het kiezen makkelijker; er staan namelijk letterlijk honderden films op het programma.
Foto 2. Bekijk het volledige programma van IFFR 2019 op de website en kies uit honderden films en tientallen activiteiten. Foto: IFFR 2019 © Bas Czerwinski.

Laatst gewijzigd: 2019-01-22 16:13:15 · Gepubliceerd: 23 januari 2019 - 986