De mooiste wandelroute van 2019

Het Romeinse Limespad | Nieuws door

Romeinse Limespad is Wandelroute van het Jaar 2019

8 februari 2019 Natuur Katwijk, Zuid-Holland Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar eens liepen er Romeinen dwars door Nederland. Van Katwijk tot Berg en Dal vind je de grenzen, limes, van het Romeinse Rijk. Het Romeinse Limespad voert langs deze verborgen grenzen; een route van 275 kilometer lang. Op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent werd deze wandelroute uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2019. Des te meer reden om eens een stukje van deze route te wandelen!

Foto 1. Fort bij Vechten. Foto: Ad Snelderwaard

Ook als je 275 kilometer wandelen wat te gortig vind, is het Romeinse Limespad een aanrader. De wandelroute van 275 kilometer is namelijk opgedeeld in vele etappes van tien tot twintig kilometer. Zo kun je kilometers wandelen, van Katwijk aan Zee tot Berg en Dal, en een heleboel zien en ontdekken over het Romeinse Rijk. Het Romeinse Limespad voert langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk en komt langs allerlei steden en historische plaatsen. Zo kom je bij het archeologiepark Matilo bij Leiden, waar een gezichtsmasker van een Romeinse ruiter is gevonden. Je wandelt langs Vechten (Fectio) waar een van de oudste Romeinse forten stond of komt uit in De Meer, waar in nieuwbouwwijk Leidsche Rijn heel veel overblijfselen van de Romeinen werden gevonden. In Castellum Hoge Woerd zijn deze opgravingen - waaronder een enorm schip - te zien. Dit nagebouwde Romeinse fort is interessant, interactief en bovendien gratis te bezoeken!

Langs stille weggetjes

Het Romeinse Limespad werd door de jury van de verkiezing 'Wandelroute van het Jaar' geprezen om de de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de bijbehorende routegids is een groot pluspunt. Deze gids is te bestellen in de webshop van Wandelnet en in boekhandels. Het aansprekende en leerzame thema van de wandelroute gaf de doorslag: het Romeinse Limespad is de Wandelroute van het Jaar 2019! Wanneer gaan die wandelschoenen aan?

Foto 2. Wandel langs de Kromme Rijn. Foto: Ad Snelderwaard
Foto 3. Castellum Hoge Woerd. Foto: Ad Snelderwaard
Foto 4. Fort Fectio. Foto: Ad Snelderwaard

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-02-22 11:46:09 · Gepubliceerd: 2019-02-07 14:29:33 - 3398