Flower Power! Zeventig jaar Keukenhof

Bezoek Keukenhof | Nieuws door

Keukenhof staat in teken van kleurrijke seventies

21 maart 2019 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Flower Power als thema voor een bloementuin lijkt misschien een open deur, maar het heeft extra betekenis voor Keukenhof. Het iconische bloemenparadijs opent zijn poorten dit jaar namelijk voor de zeventigste keer! Vanaf 21 maart komen in Keukenhof peace, love and music tot bloei, net als in the seventies. Kom als hippie door het bloemenpark dwalen en de prachtige bloemenzeeën bewonderen. Bloemen in je haar en genieten maar!

Foto 1. Volop Flower Power in Keukenhof! Het wereldberoemde bloemenparadijs is dit jaar voor de zeventigste keer open. Foto: Keukenhof.

Zeventig jaar flowerpower in Keukenhof

Ontdek dit jaar de kracht van bloemen in Keukenhof. Met Flower Power als thema viert het park zijn zeventigste verjaardag. Net zoasl de jaren zeventig een tijd van peace and love was, zo brengt ook Keukenhof mensen samen. Ga maar na: jaarlijks komen ruim één miljoen mensen de siertuinen bezoeken, waarvan tachtig procent uit het buitenland komt. Om de groei en bloei van het park te vieren, staat het verleden ook centraal. Wist je dat Keukenhof ooit begon als etalage, op initiatief van tien bollenkwekers en exporteurs? In 1949 opende de tuin rondom Kasteel Keukenhof. Jacoba van Beieren (1401 - 1436) is gastvrouw van Keukenhof. Zij was in de vijftiende eeuw eigenaresse van het gebied waar het park nu te vinden is. Toen was het een stukje wilde natuur, waar werd gejaagd en waar bedienden kruiden plukten om in de kasteelkeuken te gebruiken. Zo is de naam Keukenhof ontstaan!

Wereldberoemde bloemenshows

Naast miljoenen bloeiende bloemen en tientallen kleurrijke inspiratietuinen, zijn er prachtige bloemenshows in het park te zien. Bewonder de grote orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen - de show wordt de mooiste orchideeënshow van Europa genoemd - of bezoek de lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Dit is de allergrootste lelieshow ter wereld: er staan traditiegetrouw maar liefst vijftienduizend lelies on display, in zo'n driehonderd verschillende soorten. Natuurlijk is de tentoonstelling Tulpomania, een van de favorieten onder internationale toeristen, dit jaar ook weer in het Juliana Paviljoen te zien. Leuk: je kunt hier ook een eigen tulp dopen.

Praktische informatie Keukenhof

  • Keukenhof is vanaf 21 maart tot en met 19 mei dagelijks open van 08:00 uur tot 19:30 uur;
  • Een kaartje kost aan de kassa € 18,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen vanaf vier tot en met zeventien jaar. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Een parkeerkaart kost € 6,- per voertuig;
  • Ga je met het OV? Via de website van Keukenhof zijn er voordelige combitickets verkrijgbaar;
  • Het liefst elke dag naar Keukenhof? Dan is het slim een Lentepas aan te schaffen; een Keukenhof-abonnement waarmee je het hele seizoen non-stop naar de bloementuin kunt voor een vaste prijs.
Foto 2. The seventies staan in bloei in Keukenhof! Foto: Keukenhof.
Foto 3. Nog even en deze hippie barst letterlijk van de flowerpower. Foto: Keukenhof.
Foto 4. Een populaire attractie in Keukenhof: de historische molen. Foto: Keukenhof.
Laatst gewijzigd: 2019-03-06 10:55:33 · Gepubliceerd: 2019-03-05 16:51:36 - 2083