Nieuw: Landmachtdagen nu verspreid over het jaar

Landmachtdag in Dordrecht | Nieuws door

Ontmoet militairen bij andere activiteiten

21 mei 2019 Toerisme Landelijk Ontmoet stoere soldaten en bekijk demonstraties met militaire voertuigen en wapensystemen tijden de Landmachtdagen. Nieuw: dit jaar zijn de Landmachtdagen over het hele jaar verspreid en vaak onderdeel van andere activiteiten. De eerste Landmachtdagen zijn op 23, 24 en 26 mei, de laatste in oktober.

Foto 1. Ontmoet militairen tijdens de Landmachtdagen. Foto: Landmachtdagen.

Kick-off in Dordrecht

DORDRECHT - De kick-off is dit jaar op 23 mei, in Dordrecht. Daar kun je vanaf 10:00 uur de militairen ontmoeten op het Statenplein en zelfs meedoen met hun activiteiten. Ook in de rest van Dordrecht kom je de soldaten tegen. De pantsergenie uit Oirschot maakt een rondrit en militairen lopen sociale patrouilles door de stad.

Soldaten, politie en brandweer

ALMERE - Voor de Landmachtdag in Almere komen de soldaten op bezoek tijdens de Landelijke Veiligheidsdag op 25 mei. Leuk, want nu kun je in het centrum niet alleen soldaten ontmoeten, maar ook de politie en brandweer! De militaire voertuigen en wapensystemen zijn al indrukwekkend, de demonstraties van de soldaten zelfs nog indrukwekkender. Tussendoor kun je ze van alles vragen en kinderen kunnen zich laten schminken als een echte soldaat. Kijk ook wat een politieagent allemaal doet en pak je kans om even in een brandweerauto te zitten.

Tijdens 112 On Wheels

VENLO - De Landmacht laat zich op 26 mei zien tijdens 112 On Wheels in Venlo. Naast de voertuigen en demonstraties van hulpdiensten uit binnen- en buitenland, pakt ook het leger hier groots uit. Vooral het OOCL (Operationeel OndersteuningsCommando Land) laat zich zien. Dit is de grootste eenheid van de landmacht, de eenheid die over de hele wereld operaties en oefeningen ondersteunt. In Venlo kun je onder meer meerijden in een open vrachtwagen, demonstraties bekijken van de Explosieven Opruimingsdienst en een onbemand verkenningsvliegtuigje aan het werk zien. Voor de kinderen is er ranja bij een mobiledrinkwater installatie, een knutselhoek en een Mini Bivak.

Meer info

Foto 2. Ga in gesprek met een soldaat. Foto: Landmachtdagen.
Foto 3. Woon demonstraties bij en stap in een militair voertuig. Foto: Landmachtdagen.
Laatst gewijzigd: 2019-05-21 08:39:38 · Gepubliceerd: 2019-05-20 12:01:52 - 693