Art Twente is terug

Kijk hier voor de contactinformatie.   Redactioneel door

17 september 2005 Hengelo, Overijssel Even leek het erop dat Art Twente vorig jaar haar laatste editie had gevierd, maar het kunstevenement is terug. Van 30 september tot en met 3 oktober wordt Art Twente voor het eerst gehouden in het Hart van Zuid in Hengelo. Bij een nieuwe locatie hoort ook een nieuwe naam: Contemporary Art Twente, kort gezegd CAT.

Uit heel Nederland nemen galerieën deel aan CAT. Tijdens het evenement zijn verschillende tentoonstellingen te zien, onder andere de tentoonstelling Alle goeds komt van boven van Pim Trooster van Safe in Dalfsen en Kunstenlab uit Deventer van Mieke Conijn. Ook drie scholen nemen met het vak Culturele en Kunstzinnige vorming deel aan dit kunstevenement. De AKI zal een aantal presentaties maken van studenten en oud-studenten, waar vooral de nadruk op het experiment ligt. Kunstvereniging Diepenheim presenteert installaties van Brey. Dit is een van de deelnemende kunstenaars aan Field Work, een internationale groepstentoonstelling die in de zomer van 2006 plaatsvindt.

Het Hart van Zuid is één van de grootste naoorlogse stadsvernieuwingsprojecten in Nederland. Op de industrieterreinen van Stork en Dikkers en de aanpalende woonwijken verrijst in de komende 20 jaar een nieuw, modern, levendig en dynamisch stadsdeel. Wonen, werken, economische bedrijvigheid, onderwijs, kunst en cultuur zijn de kernbegrippen bij de ontwikkeling van dit nieuwe stuk Hengelo. Grote nadruk ligt op het behoud van het industriële erfgoed en een passend hergebruik.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-09-17 14:53:04 - 1615