Zie hoe de Romeinen leefden tijdens het Romeins Festival

Themapark Archeon   Nieuws door
Foto 1. De Romeinen hebben bezit genomen van Themapark Archeon tijdens het Romeins Festijn. Kom kijken naar de soldaten, ambachtslieden en gladiatoren. Foto: persfoto Themapark Archeon

archief oud artikel 24 juli 2019 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Van verre hoor je al het wapengekletter. Romeinse soldaten uit Engeland, Schotland, Nederland en Rome hebben hun kampement opgeslagen in Themapark Archeon en laten graag zien waarom zij de beste legers ter wereld hadden. Bezoek hun tenten en bewonder hun gevechten in de arena tijdens het twintigste Romeins Festival, van 28 juli tot en met 10 augustus in Alphen aan den Rijn.

Duik in het Romeinse leven

Avé! Welkom in de wereld van de Romeinen. Tijdens het Romeins Festival in Themapark Archeon kom je Romeinse soldaten tegen in volle wapenrusting, zie je een Romeinse bakker aan het werk en kun je kijken hoe een schip wordt gebouwd op de werf. Romeinse kinderen rennen tussen de gebouwen en tenten. Dan klinkt wapengekletter. Er wordt weer een wapendemonstratie gegeven in de arena, snel kijken! Wat verderop staat een enorme kruisboog in een standaard met grote pijlen ernaast. Hoeveel mannen zouden er nodig zijn om daar mee te schieten? Je ziet het tijdens een van de demonstraties. Soldaten zijn niet de enige Romeinen die je tegenkomt. Overal zijn Romeinse ambachtslieden aan het werk, ook vrouwen. Terwijl de mannen als soldaten over Europa trokken moesten zij het thuisfront draaiende houden.

Tip: Ga met een forse korting naar het Romeins Festival: koop tickets voor Archeon met 25% korting!

Roman Night

Ook het avondleven van de Romeinen kun je meemaken, want er is een Roman Night op 3 augustus. De kraampjes staan al te wachten en de winkeltjes zijn open. Kijk ook even bij de pottenbakster en geniet van het straattheater, train mee in de gladiatorenschool of maak je eigen Romeinse sieraden. Om 20:30 uur valt het leven in de straatjes stil, want dan start een groot gladiatorenspektakel in de arena. Benieuwd wat en hoe de Romeinen aten? Start de avond dan met een Romeins aanligdiner. De tunica's en palla's liggen al op je te wachten in de herberg. Goed om te weten: een reservering voor dit bijzondere bacchanaal is inclusief toegang tot de Roman Night.

Foto 2. Overal zie je ook de Romeinse vrouwen aan het werk. Zij moesten vaak in hun eigen onderhoud voorzien. Foto: persfoto Themapark Archeon
Foto 3. Een gladiator in gevecht tijdens de Roman Night. Foto: persfoto Themapark Archeon / Hans Splinter

Laatst gewijzigd: 2019-07-24 15:24:10 · Gepubliceerd: 2019-07-24 13:36:23 - 1180