Wandel door een Rotterdams toverbos

Bezoek de magische lichtshow in het Kralingse Bos

De Grote Schijn Nieuws door
Foto 1. Het Kralingse Bos lijkt zo weggelopen uit een sprookje. Foto: Jeamie Swinkels.

archief oud artikel 17 oktober 2019 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Lichtgevende bomen, water dat plots de andere kant op lijkt te stromen en enorme, paarse paddenstoelen langs het pad. Waan jezelf Alice in Wonderland tijdens De Grote Schijn in het Kralingse Bos. Van 18 tot en met 27 oktober verandert het Kralingse Bos 's avonds in een magische plek. Ga in het donker op avontuur en loop de twee kilometer lange wandelroute. Volg je oren, ogen en neus en val van de ene verbazing in de andere.

Voor het eerst in Nederland

Je zou verwachten dat er plots achter een boom een tovenaar of heks opduikt in dit betoverde bos, maar niets is minder waar. Geen toverspreuk, maar technische hoogstandjes maken het Kralingse Bos tot een magische plek. De indrukwekkende lichtprojecties geven het bos wel een spookachtige gloed, maar De Grote Schijn is een kindvriendelijk uitstapje. Kinderen tot en met drie jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Droom weg en verbaas je tegelijk over de diverse schoonheid van de natuur. In een nieuw licht besef je pas hoe bijzonder alledaagse natuur is. De Grote Schijn beleeft zijn Nederlandse première in het Kralingse Bos. Vorig jaar was De Grote Schijn al te zien in Antwerpen. Dat was een groot succes: alle 35.000 tickets werden verkocht.

Luister naar een fluisterboom

Het pad is twee kilometer lang, maar heeft geen vaste route. Je mag zo lang blijven staan als je wilt. Leg bijvoorbeeld je oor aan een fluisterboom. Wat heeft deze eik je te vertellen? Ook het water ziet er anders uit dan normaal. Zie hoe de Kralingse Plas telkens van kleur verschiet. Op het hoogtepunt van de wandeltocht hoor je muziek van Eric Vloeimans. De jazzcomponist loopt zelf ook regelmatig in het bos. Een compositie voor de natuur is hem op het lijf geschreven. "Mijn hart reikt uit naar de bomen, die de stad zo mooi en gezond maken, hun energie aan ons geven. Het is me een eer een stuk voor ze te mogen schrijven", zei hij daar zelf over. Wat er verder nog te zien is in het bos, blijft nog een verrassing. Wees wel op tijd met boeken van je ticket. Een aantal tijdsloten zijn al uitverkocht.

Goed om te weten

  • Tickets voor De Grote Schijn zijn alleen verkrijgbaar via de website van De Grote Schijn;
  • Om drukte te voorkomen worden tickets per tijdsloten van 15 minuten verkocht. Binnen dat kwartier moet je naar binnen;
  • Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wilt. De verlichting gaat om 23:00 uur uit;
  • Er zijn familietickets te koop voor twee volwassenen en twee kinderen of voor één volwassene en drie kinderen;
  • De entree voor De Grote Schijn bevindt zich nabij Kralingseweg 20, ter hoogte van Boshut De Big.
Foto 2. Laat je overdonderen door kleurenpracht tijdens Grote Schijn. Foto: Jeamie Swinkels.
Foto 3. De Nederlandse première van Grote Schijn is in Rotterdam. Foto: Jeamie Swinkels.

Laatst gewijzigd: 2019-10-23 12:31:35 · Gepubliceerd: 2019-10-15 11:34:10 - 4100