Varen met de Fabeltjeskrant tijdens Amsterdam Light Festival

Rondvaarten Blue Boat Company |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Beleef Amsterdam Light Festival met een Blue Boat Company rondvaart

18 november 2019 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het is de mooiste tijd van het jaar én de periode waarin onze hoofdstad er op haar mooist uitziet. Tijdens het winterse Amsterdam Light Festival fonkelt en straalt Amsterdam, met tientallen lichtkunstwerken in en langs de wereldberoemde grachten. Ontdek tijdens een Amsterdam Light Festival Cruise van Blue Boat Company alles over de indrukwekkende lichtkunst die je ziet. Leuk: dit jaar staat de Kids Cruise in het teken van de Fabeltjeskrant, met een audiotour ingesproken door niemand minder dan Meneer de Uil himself!

Foto 1. Beleef Amsterdam Light Festival met een cruise van Blue Boat Company! De Kids Cruise is dit jaar in een Fabeltjeskrant-jasje gestoken. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.

Winters lichtkunstfestival vanaf het water

Tientallen lichtkunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, architecten en designers sieren vanaf 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020 de Amsterdamse binnenstad. Amsterdam Light Festival maakt van elk ogenschijnlijk gewoon stukje straat een stralend kunstwerk en met een cruise van Blue Boat Company heb je hier perfect zicht op. De Amsterdam Light Festival Cruises duren 90 minuten en brengen je langs de letterlijke highlights van het festival. Onderweg leer je dankzij de audiotour (in Engels en Nederlands) alles over wat je om je heen ziet. De route neemt je dit jaar mee rond het iconische ARTIS, door de binnenstad en over het IJ. Groot voordeel: je boekt bij Blue Boat Company vooraf je plekje op een rondvaart, voor een specifieke datum en tijd. Ergens in de kou in de rij staan hoeft dus niet! Aan boord van elke rondvaartboot is bediening en een toilet.

Rondvaart met de Fabeltjeskrant

Voor kinderen vanaf drie tot en met elf jaar heeft Blue Boat Company iets bijzonder in petto dit jaar. In de weekenden en tijdens schoolvakanties vaart de Kids Cruise, speciaal voor kinderen. Deze kinderrondvaart is dit jaar extra leuk, want Meneer de Uil is van de partij! De rondvaart is in een Fabeltjeskrant-jasje gestoken, met een audiotour ingesproken door de enige echte Meneer de Uil. Op een voor iedereen begrijpelijke manier vertelt hij alles over wat buiten te zien is en wat bepaalde lichtkunstwerken nou zo mooi maakt. Deze audiogids wordt hardop op alle Kids Cruise afvaarten afgespeeld en is geheel in het Nederlands ingesproken. Spoiler alert: dit is niet alleen voor kinderen heel leuk, maar ook voor nostalgische (groot)ouders.

Zo zag Amsterdam Light Festival er vorig jaar uit. Let op: de tekst gaat nog verder onder de video.

Amsterdam ligt kunstig overhoop

Jaarlijks werpt het Amsterdam Light Festival een nieuw licht op de stad, in een bepaald thema. Dit jaar, tijdens de achtste editie van het populaire event, is het thema 'Disrupt!'. Hierbij kun je denken aan chaos, conflicten, aardbevingen, werkzaamheden. Maar disruptie is niet per se negatief: in sommige gevallen leidt het juist tot een positieve verandering. Door dit begrip hebben alle kunstenaars zich laten inspireren voor hun lichtgevende creaties. In ieder kunstwerk zie je disruptie op een andere manier terug tijdens het festival. Soms is die insteek niet altijd gelijk duidelijk, maar daar helpt die handige audioguide je dan weer mee.

Rondvaarten Blue Boat Company

Er zijn drie Amsterdam Light Festival Cruises van Blue Boat Company. Voor alle rondvaarten geldt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je ticket.
  • Amsterdam Light Festival Cruise. Overdekte rondvaart met audioguide in Nederlands en Engels, vanaf € 24,50 per persoon;
  • Amsterdam Light Festival Kids Cruise. Overdekte rondvaart speciaal voor kinderen van drie tot en met el jaar oud. Inclusief Nederlandse audioguide, ingesproken door Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant! Vanaf € 16,50 per persoon;
  • Amsterdam Light Festival Open Sloep. Rondvaart in een open sloep met een kapitein als gids, vanaf € 26,50 per persoon.
Foto 2. Bewonder Amsterdam op z'n mooist tijdens Amsterdam Light Festival. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.
Foto 3. Meneer de Uil is de audiogids voor de kinderen tijdens de Kids Cruise. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.
Foto 4. Kinderen kijken hun ogen uit tijdens de speciale Kids Cruise. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.
Dankzij een audioguide of gids leer je alles over de lichtkunstwerken tijdens je rondvaart. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.
Blue Boat Company heeft drie verschillende Amsterdam Light Festival Cruises om uit te kiezen. Foto: Blue Boat Company © Arjan Broek.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-11-18 09:32:00 · Gepubliceerd: 2019-11-06 14:51:05 - 1726