Eurovision: Europe Shine a Light op zaterdag 16 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2020   Nieuws door
Foto 1. Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. De presentatoren van Eurovision: Europe Shine a Light. Foto: EBU/NPO/AVROTROS/NOS.

archief oud artikel 1 april 2020 Showbizz Landelijk Geen Eurovision Songfestival in Rotterdam met liveshow dit jaar, maar wél een tv-show die in heel Europa live uitgezonden wordt. Met Eurovision: Europe Shine a Light gaat het festijn toch nog een beetje door. De show duurt 2 uren en wordt in Nederland uitgezonden op NPO 1 en online op het officiële internationale YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival. In alle landen start de uitzending op hetzelfde moment. Dus als iedereen thuis kijkt en meezingt, zijn alle Eurovisie-landen op zaterdag 16 mei om 21:00 uur eventjes één!

Eurovisie veteranen komen terug voor show

De 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam worden volop in de spotlights gezet in de tv-show. Fragmenten van hun eigen nummers worden uitgezonden en ze zingen samen - via live verbindingen vanuit hun eigen landen - een cover van Love Shine A Light van Katrina and The Waves (winnaar 1997). Bekende oud-songfestivaldeelnemers treden ook via livestream vanuit hun eigen land op met oude hits. Onder anderen Johnny Logan met What's Another Year, The Common Linnets met Ein Bisschen Frieden en de Zweedse MÃ¥ns Zelmerlöw met Heroes. De show wordt ook een ode aan de hulpverleners die zo hard werken om het coronavirus te bestrijden. Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de internationale show in het Engels. Cornald Maas voorziet de uitzending van Nederlands commentaar. Internet personality Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, verzorgt online leuke content.

Favorieten Eurovisie Songfestival

Het team van DagjeWeg.NL hoopt vurig dat onderstaande artiesten en songfestivalhits voorbijkomen in de show - en natuurlijk zijn we beretrots op (bijna) alle Nederlandse inzendingen van de afgelopen jaren. Let op, het artikel gaat onder de video's nog verder.

Favoriet van commercieel directeur Leonie
Favoriet van webredacteur Tonny

Favoriet van webredacteur Coby

Favoriet van artistiek manager Jan-Willem

Favoriet van junior accountmanager Sven

Favoriet van softwareontwikkelaar Henk

Eurovisie Songfestival 2021

De liedjes die speciaal voor Eurovisie 2020 werden geschreven, worden alleen nog tijdens de live-uitzending gezongen. In de show van 2021 - het is nog onzeker waar en wanneer die precies gaat plaatsvinden - moeten alle performers unieke songs zingen. Veel artiesten die dit jaar mee zouden doen in de liveshow komen in 2021 als deelnemer terug. Echter hebben sommige landen besloten een nieuwe artiest uit te kiezen voor de editie van 2021. Onze eigen Jeangu Macrooy doet in 2021 wel gewoon namens Nederland mee, maar dus met een ander nummer.

Dit vind je vast ook leuk

  • Elke vrijdag op het YouTube-kanaal van Eurovision: Eurovision Home Concerts. Verschillende deelnemers en oud-deelnemers geven elke vrijdag een thuisconcert met een Eurovisie-cover;
  • Beleef de mooiste musicalmomenten thuis met Stage Memories. Nederlandse klassiekers door de jaren heen staan nu online.
Foto 2. De oorspronkelijke show van Eurovision Song Contest 2020 in Rotterdam gaat niet door. Foto: EBU/NPO.

Laatst gewijzigd: 2020-05-13 11:41:03 · Gepubliceerd: 2020-04-01 10:22:47 - 332