Met de auto toeren tussen de bloesems

Toeren met de auto |  deel via WhatsApp | door

Ontdek de bloeiende Betuwe

5 april 2020 Toerisme Landelijk Van Kesteren en Ochten tot aan Leerdam: in april en mei bloeien hier overal de boomgaarden. En een boomgaard vol bloeiende bomen is een prachtig plaatje! Dus stap in de auto en geniet terwijl je toert tussen de bloesems in de Betuwe.

Foto 1. De takken van een bloeiende appelboom. De appelboom bloeit vooral in mei, als laatste van de fruitbomen. Foto: Franz Peischl via Pixabay

Met de auto langs de bloesems

Verken de Betuwe met de auto en spot van verre de bloeiende bomen. Deze bloesemtocht voor auto's van Routeyou.com is 129 kilometer lang en gaat langs een groot deel van de boomgaarden. In april zie je vooral de pruimen- en kersenbomen bloeien. Eind april en begin mei volgen de de appel- en perenbomen. Via het mooie gebied tussen Kesteren en Maurik rij je naar het hart van het bloesemgebied bij het meer dan 600 jaar oude vestingstadje Buren en Geldermalsen.

Ook stukje rivierenlandschap

Door het gebied van het riviertje de Linge toer je naar Leerdam, waarna de tocht over kleine weggetjes afzakt naar de Waal en het rivierenlandschap. Daarna brengt de route je terug in het boomgaardengebied en kronkelt boven Tiel langs weer naar Ochten en Kesteren.

Bloesemalert

Wanneer de bomen in bloei staan is erg afhankelijk van het weer en daarom niet te voorspellen. Gelukkig is er nu de bloesemalert! Deze app houdt je op de hoogte van de stand van de bloesem, zodat je weet wanneer de bomen bloeien. Hij bevat ook allemaal leuke weetjes en laat zien hoe je de verschillende soorten kunt herkennen. Je kunt de bloesemalert downloaden voor Android en voor de iPhone en iPad.

Maak een roadtrip door Nederland met een van deze mooie autoroutes.
Foto 2. De witte pruimenbloesem bloeit samen met de kersenbloesem als eerste. Vaak al begin april. Foto: Maria Godfrida via Pixabay

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-09 09:51:00 · Gepubliceerd: 2020-04-02 21:52:58 - 581