Toeren door de bloesems in de Betuwe

Toeren met de auto |  deel via WhatsApp | door

Volg mooie routes door de bloeiende Betuwe

4 april 2021 Toerisme Landelijk Van Kesteren en Ochten tot aan Leerdam: in april en mei bloeien hier overal de boomgaarden. En een boomgaard vol bloeiende bomen is een prachtig plaatje! Dus stap in de auto, op de motor of op een E-chopper en geniet terwijl je toert tussen de bloesems in de Betuwe.

Foto 1. De takken van een bloeiende appelboom. De appelboom bloeit vooral in mei, als laatste van de fruitbomen. Foto: Franz Peischl via Pixabay

Met de auto langs de bloesems

Verken de Betuwe met de auto en spot van verre de bloeiende bomen. Deze bloesemtocht voor auto's van Routeyou.com is 129 kilometer lang en gaat langs een groot deel van de boomgaarden. In april zie je vooral de pruimen- en kersenbomen bloeien. Eind april en begin mei volgen de de appel- en perenbomen. Via het mooie gebied tussen Kesteren en Maurik rij je naar het hart van het bloesemgebied bij het meer dan 600 jaar oude vestingstadje Buren en Geldermalsen.

Ook stukje rivierenlandschap

Door het gebied van het riviertje de Linge toer je naar Leerdam, waarna de tocht over kleine weggetjes afzakt naar de Waal en het rivierenlandschap. Daarna brengt de route je terug in het boomgaardengebied en kronkelt boven Tiel langs weer naar Ochten en Kesteren.

Bloesemalert

Wanneer de bomen in bloei staan is erg afhankelijk van het weer en daarom niet te voorspellen. Gelukkig is er de Fruitalert! Deze app houdt je op de hoogte van de stand van de bloesem, zodat je weet wanneer de bomen bloeien. Hij bevat ook allemaal leuke weetjes en laat zien hoe je de verschillende soorten kunt herkennen. En wanneer het fruit rijp is het tijd voor een tour langs alle fruitstalletjes in de Betuwe voor heerlijk verse kersen, appels en peren. Je kunt de Fruitalert downloaden voor Android en voor de iPhone en iPad.

Beleef de Betuwe op een E-chopper

Stap op een E-chopper in het Gelderse Beesd en rijd met dit fluisterstille vervoersmiddel langs de bloeiende boomgaarden van de Betuwe. Kies voor een 3-uurs tocht of een dagtocht en volg de uitgestippelde route langs de mooiste plekken die Beleef de Betuwe voor je uitgezocht heeft. De startlocatie, vlak naast het eeuwenoude landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, is al prachtig! Volg de slingerende paadjes langs de Linge en bezoek het pittoreske Buren.

Ga lekker toeren op een stoere E-chopper van Beleef de Betuwe met korting! Bestel tickets op DagjeWeg.NL Tickets.

Over kleine weggetjes met de motor

Op Routeyou.com staat ook een mooie route voor de motor. Een tocht van 118 kilometer over dijkjes en kronkelende weggetjes, tussen boomgaarden en door de mooie oude stadjes Buren en Culemborg. De route komt zelfs langs het Amsterdam-Rijnkanaal en pakt dus heel wat stukken landschap van de Betuwe mee. Maar de boomgaarden met hun fraaie bloesems blijven toch het hoogtepunt.

Maak een roadtrip door Nederland met een van deze mooie autoroutes.
Foto 2. De witte pruimenbloesem bloeit samen met de kersenbloesem als eerste. Vaak al begin april. Foto: Maria Godfrida via Pixabay
Foto 3. Op een fluisterstille E-chopper langs de boomgaarden vol bloesem. Foto: Beleef de Betuwe

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-04-01 15:38:33 · Gepubliceerd: 2020-04-02 21:52:58 - 3481