1

Reis digitaal langs Drentse hunebedden

Zweef over Nederlandse hunebedden op Dit is Drenthe

Natuurtips voor thuis Nieuws door
Foto 1. Reis digitaal mee door Drenthe en neem een virtueel kijkje in het Hunebedcentrum. Foto: Dit is Drenthe.

13 april 2020 bijgewerkt: 29 juli 2021 Geschiedenis Borger, Drenthe Nergens ter wereld vind je een plek zo mysterieus als Drenthe, waar je tegenwoordig nog 54 hunebedden kunt vinden. Het grootste hunebed van Nederland is zelfs ouder dan de Egyptische piramides of het Engelse Stonehenge. Pal naast dat grootste hunebed ligt het Drents heiligdom der hunebedden: het Hunebedcentrum in Borger. Zij delen hun prehistorische kennis en passie ook online, met een virtuele tour. Bewonder de hunebedden op Dit is Drenthe!

Ontdek alle hunebedden online

Op Dit is Drenthe vind je de virtuele tour van het Hunebedcentrum. Met deze tour kun je vanuit je huiskamer alle hunebedden in Drenthe bezoeken. En dat zijn er maar liefst 54, allemaal met eigen bijzonderheden - en allemaal meer dan 5000 jaar (!) oud.

Hoogtepunten in virtual reality

Het Hunebedcentrum is nog een stapje verder gegaan en heeft een speciale online editie van de zes mooiste Drentse hunebedden gemaakt. Met deze Grote Tour reis je langs the best of, in virtual reality. Voor wie geen VR-bril thuis heeft liggen is de Grote Tour in 360 graden ook de moeite waard. Het is zonder virtual reality ook een heel mooi plaatje om te zien. Alsof je over het zonnige en groene Drenthe heen vliegt, maar dan online.

Prehistorische nieuwtjes

Dankzij het Hunebedcentrum kom je meer te weten over deze prehistorische grafmonumenten en over het eeuwenoude volk dat de mysterieuze creaties bouwde. Ook via Het Hunebed Nieuwscafé. Het platform staat vol verhalen en ontdekkingen over de prehistorie en archeologische vondsten. Lees nieuwtjes over de hunebedden, kom meer te weten over onze Drentse voorouders en vind leuke proefjes en knutselopdrachten voor kinderen.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Een hunebed in Drenthe. Foto: Frank Wiersema.

Laatst gewijzigd: 2021-07-29 11:32:35 · Gepubliceerd: 13 april 2020 - 7531