Zandverhalen open op afspraak voor gezinnen

Zandverhalen in Elburg |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wandel langs Bijbelverhalen en Egyptische zandsculpturen

6 mei 2020 Toerisme Elburg, Gelderland Een echt dagje uit met het gezin, je huisgenoten, je partner of in je eentje. Het kan! Zandverhalen in Elburg is voorlopig open, maar uitsluitend op afspraak via een online boeking met tijdslot.

Foto 1. Reis langs zandsculpturen van Bijbelverhalen en Egyptische beelden. Foto: Zandverhalen, Hasselblad H5D.

Open voor groepen: zo werkt het

Zandverhalen in Elburg is in principe gesloten. Dat wil zeggen: wie spontaan langskomt of een kaartje aan de kassa wil kopen, wordt geweigerd. Het is echt alleen mogelijk om via de website van Zandverhalen een kaartje op een specifieke tijd te boeken, voor maximaal tien personen per tijdslot. Voorwaarde is dat je uit hetzelfde huishouden komt. Ben je wel samen op stap maar woon je in verschillende huizen, dan mag je wel de zandexpo komen bewonderen maar krijg je verschillende tijdsloten. Dan start een van de huishoudens vijf minuten later. Op die manier kun je toch nog soort van samen uit maar houd je wel afstand op locatie.

Thema Zandverhalen 2020

Thema van dit jaar is 'De Uittocht uit Egypte'. Wandel langs gigantische zandsculpturen van Adam en Eva in de Hof van Eden, Mozes op de berg, de reus Goliath, de geboorte en kruisiging van Jezus, de Toren van Babel en vele andere verhalen. Er zijn meer dan driehonderd sculpturen, in drie enorme hallen met eenrichtingsverkeer. Op deze manier kun je makkelijk om de vijf minuten met een eigen groep de expo in, zonder dat je elkaar tegenkomt. Leuk weetje: het grootste zandbeeld is maar liefst acht meter hoog.

Goed om te weten:
  • Zandverhalen in Elburg is ook op afspraak open op Hemelvaartsdag en met Pinksteren;
  • Bij aankomst word je gevraagd in de auto te blijven zitten. Dan haalt een medewerker je op wanneer de kust veilig is. Dit wordt gedaan om opstopping en toevallige ontmoetingen bij de ingang te voorkomen;
  • Mocht een boeking volgens de organisatie toch niet veilig genoeg zijn, zullen ze de boeking aanpassen en dit laten weten.

Nog een paradijs van zand: 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is voorlopig gesloten en hoop 1 juni 2020 te kunnen openen. Bekijk een online voorproefje.
Foto 2. Een indrukwekkend zandsculptuur van Mozes. Foto: Zandverhalen, Hasselblad H5D.

Laatst gewijzigd: 2020-05-07 15:42:03 · Gepubliceerd: 2020-05-06 10:51:35 - 1132