Groen, groener, groenst: zie Floriade Expo opbloeien

Floriade Preview |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Floriade Preview biedt vooruitblik giga Floriade Expo in 2022

29 juli 2020 Toerisme Almere, Flevoland Een gigantisch duurzaam event en het allergroenste uitje van Almere: de Floriade Expo 2022 heeft nogal wat voeten in de aarde. Dus planten ze hun wortels nu al diep in een nieuw en levend laboratorium, waar je vanaf 31 juli 2020 een kijkje kunt nemen. Tijdens de Floriade Preview zie je dit ambitieuze evenement voor je ogen opbloeien. Maak de oversteek over het Weerwater vanaf Almere Stad, neus rond in de groene labs en verken het gigantische terrein met een treintje.

Foto 1. Vanaf 31 juli tot en met 20 november 2020: Floriade Preview. Foto: Floriade Preview.

Het groenste dagje uit

Het thema van de Floriade Expo 2022 is Growing Green Cities: hoe kunnen we steden zo groen, duurzaam en gezond mogelijk houden? In 2022 laat de Floriade Expo hiervoor oplossingen zien, op een recreatieve manier. 178 dagen lang worden bezoekers op en rond het Floriade Park geïnspireerd door innovatieve en creatieve workshops, attracties, shows, prachtige tuinen, biologische horeca, tentoonstellingen en meer. Een hele klus om dit voor elkaar te krijgen, want het gebied is zo groot als 16 (!) voetbalvelden. Het Arboretum moet het absolute hoogtepunt worden van de Floriade, met duizenden bomen, bloemen en planten. Het hart van de Expo, met unieke flora uit binnen- en buitenland op alfabetische volgorde van hun botanische naam. Waarschijnlijk onwijs indrukwekkend om te zien en doorheen te wandelen.

Te zien tijdens Floriade Preview

Het Arboretum is tijdens de Floriade Preview nog niet af, maar je kunt nu al een glimp van de uiteindelijke Expo opvangen. Zo zie je in het Preview Centre de 'making of', waar constant de laatste ontwikkelingen op het terrein worden getoond. Het terrein is overigens ook de basis voor de nieuwe, groene stadswijk Hortus in Almere. In het Preview Centre leer je ook meer over de groene toekomst van Almere en Flevoland. Tijdens je bezoek mag je rondneuzen in drie zogeheten Preview Labs. Het Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavilion. Dit zijn previews op de gigantische paviljoens die in 2022 te zien zullen zijn. Het complete terrein met een treintje verkennen is ook een optie. Omdat de Expo nog volop in ontwikkeling is, verandert de Preview ook steeds mee. Om de zoveel maanden is er dus weer iets nieuws te zien en te doen voorafgaand de opening.

Historie Floriade Expo

De Floriade is een Wereldtuinbouwtentoonstelling en wordt al sinds 1960 één keer per tien jaar in Nederland gehouden. De Floriade noemt zichzelf een levend laboratorium; een combinatie van tuinbouw en innovatie. Samen met allerlei organisaties en ondernemers uit binnen- en buitenland presenteert de Nederlandse tuinbouw tijdens de Floriade oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met tentoonstellingen van landen en bedrijven uit onder andere de groensector. Elke editie is groots, met tal van interactieve onderdelen om bezoekers mee te laten denken. De vorige editie van de Floriade was in 2012, in Venlo.

Goed om te weten

De Floriade Preview is vanaf 31 juli geopend tot en met 1 november 2020, van vrijdag tot en met zondag. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centre, de drie labs en een rondleiding over het terrein met een treintje. Reserveer vooraf.
Foto 2. Per boot reis je vanaf Almere naar de Floriade Preview. Foto: Floriade Preview © Arno Tolmeijer.
Foto 3. De Floriade Preview geeft een kijkje behind the scenes tijdens de voorbereidingen op de Floriade Expo in 2022. Foto: Floriade Preview © Arno Tolmeijer.

Laatst gewijzigd: 2020-07-29 10:16:23 · Gepubliceerd: 2020-07-28 09:52:00 - 1102