Lavina Meijer's Musical Tasting: proef de mooiste harpmuziek

Edesche Concertzaal |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kijk mee met het unieke concert, live vanuit de Edesche Concertzaal

5 april 2021 Cultuur Ede, Gelderland Het mooie van livemuziek is de band die een artiest opbouwt met het publiek. En dat geldt zeker voor harpiste Lavinia Meijer. De intimiteit van het concert is haar kracht. Tijdens Lavinia Meijer's Musical Tasting neemt ze je mee op een verrassende muzikale reis. Dit inspirerende livestream concert is op zaterdag 10 april om 20:00 uur te beluisteren via het nieuwe platform Classical At Home van de Edesche Concertzaal.

Foto 1. Via het livestreaming platform Classical At Home geniet je aanstaande zaterdag rechtstreeks mee van de mooiste harpmuziek van Lavinia Meijer. Foto: © Jaqueline Imminkhuizen

Lavinia speelt Glass, Einaudi en improviseert

Met haar 'Musical Tasting' neemt Lavinia je mee door haar repertoire. Ze blikt terug op haar rijke carrière tot nu toe, speelt nieuw materiaal en laat alle kanten van de harp horen, variërend van improvisaties tot filmmuziek. Op die manier proef je dus écht van de allermooiste harpmuziek. Jan-Willem van Ree, artistiek manager van de Edesche Concertzaal vertelt: "Op 10 april speelt Lavinia muziek van onder anderen Philip Glass, Ludovico Einaudi, Erik Satie en Nils Frahm. Daarbij verbindt ze de stukken met sfeervolle improvisaties." Dat Lavinia optreedt in de Edesche Concertzaal is overigens niets nieuws, legt Van Ree uit. "Als sinds de start van de Edesche Concertzaal in 2013 treedt Lavinia ieder seizoen bij ons op. Telkens verrast ze weer met een andere invalshoek." Dit keer is het wel voor het eerst dat mensen rechtstreeks via een livestream vanuit huis kunnen meekijken.

Voor de interactie met het publiek, beantwoordt Lavinia in de pauze van het concert vragen van kijkers. Heb je een vraag aan Lavinia? Laat het tot een dag van te voren weten door een mailtje te sturen naar info@edescheconcertzaal.nl. Bekijk hieronder de persoonlijke uitnodiging van Lavinia.

Eén van werelds beste harpisten

Lavinia Meijer is internationaal gezien een bekende naam. Ze staat op grote podia, zowel klassiek als pop, en werkte onder andere samen met grote namen als Iggy Pop, Philip Glass, Carel Kraayenhof (bekend van de traan van Máxima) en Michiel Borstlap. "Veel mensen kennen de harp alleen als achtergrondinstrument, als een romantische melodie of een kabbelend beekje. Of als instrument van de goden uit legendes of van schattige meisjes met engelenhaar," zo duidt Lavina haar instrument. "Het is daarom heerlijk om na afloop die verbazing te horen bij het publiek. Een harp kan klinken als een heel orkest, maar ook licht en verfijnd. Die verbazing kom ik overal ter wereld tegen," Jan-Willem van Ree vult aan. "Ze is een fenomenale harpiste." Ze kan de harp op zoveel manieren laten klinken. Lavinia heeft veel kinderen geïnspireerd om ook harp te gaan spelen."

Classical At Home: de ultieme luisterervaring

De Edesche Concertzaal wil niet zomaar een livestream maken. Door te zorgen voor de hoogste beeld en vooral de beste geluidskwaliteit biedt Classical At Home een toekomstbestendige luisterervaring. "Op het platform bieden we klassieke livestream concerten aan", vertelt Van Ree. "Het geluid zenden we uit in superaudio, waardoor je ook kunt wegdromen met je koptelefoon op." Hij gaat verder: "De luisteraar heeft zo - ook in de toekomst - altijd een keuze om thuis mee te genieten of live naar de zaal te komen. Elke manier heeft zijn eigen belevingswaarde." Ook wanneer bezoekers weer fysiek naar de zaal mogen komen, Classical At Home is here to stay!

Mekijken op 10 april om 20:00 uur? Bestel je tickets voor Lavinia Meijer's Musical Tasting voor €17,50.

Ook leuk

Foto 2. Luister op 10 april naar het unieke livestream concert 'Lavinia Meijer's Musical Tasting' rechtstreeks vanuit de Edesche Concertzaal. Foto: © Ingrid Roes

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-04-02 17:05:17 · Gepubliceerd: 2021-04-02 16:14:19 - 595