Duiken in Fort Kijkduin

Meer informatie vind je op deze site. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

13 oktober 2005 Kijkduin, Noord-Holland Een onderwaterschilder, een onderwaterfotograaf en verschillende duikdemonstraties zijn te zien in Fort Kijkduin tijdens de herfstvakantie. Van 15 tot en met 30 oktober zwemmen de haaien boven en onder het publiek langs in de 15 meter lange doorlooptunnel.

Fort Kijkduin

De bouw van Fort Kijkduin was een opdracht van de Franse Keizer Napoleon. De reden van deze opdracht en wat er daar voor en daarna allemaal gebeurde, is allemaal te zien, te lezen en te bekijken in de permanente expositie, de rondleidingen en de verschillende activiteiten. Naast de geschiedenis is er een Noordzee aquarium met veertien aquaria, met elk een eigen thema. Bijzonder is de vijftien meter lange tunnel en de zeezoogdieren expositie met het skelet van Chris de Potvis. Rondom het fort ligt het gebied de Grafelijkheidsduinen. Dit was eerder het jachtgebied van de Graaf van Egmond. Sinds 1993 loopt er een kleine kudde Schotse Hooglanders en tientallen watervogels. Vanuit het noordelijk gedeelte loopt er een wandelpad.

Herfstvakantie activiteiten

Verschillende duikverenigingen uit Noord-Holland verzorgen van 15 tot en met 30 oktober demonstraties in één van de aquaria. Er wordt geschilderd en gefotografeerd en in de 15 meter lange doorlooptunnel zwemmen de haaien en vissen boven en onder het publiek door. De duikdemonstraties zijn verdeeld in twee blokken: van 15 tot en met 23 oktober is er een tentoonstelling met betrekking tot de duiksport en verschillende demonstraties. En van 22 tot en met 30 oktober zijn er duikdemo’s in het aquarium. De duikevenementen zijn elke dag te zien van 11.30 tot en met 17.00 uur.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-10-11 11:08:51 - 2257