1

Ontmoet de helden van de zee bij de Marinedagen 2022

Bezoek indrukwekkende schepen en zie de mariniers aan het werk

Nieuws door
Foto 1. Zie de mariniers aan het werk tijdens de Marinedagen 2022. Foto: Ministerie van Defensie © JvdM

archief oud artikel 6 juli 2022 Toerisme Den Helder, Noord-Holland Grijp je kans en bezoek op 9 en 10 juli de Nederlandse mariniers tijdens de Marinedagen 2022 in Den Helder. Kijk je ogen uit op een van de gigantische marineschepen, bewonder indrukwekkende demonstraties, vlieg een drone en test jezelf in het Mariniersdorp.

Kijken bij de marine

Tijdens de Marinedagen 2022 sta je met je neus bovenop spectaculaire acties. Je ziet niet alleen activiteiten van de marine, zoals amfibische operaties, maar ook hoe er wordt samengewerkt met onder andere de kustwacht en de luchtmacht. Rondleidingen geven je een kijkje achter de schermen en laten je zien welke technologie tegenwoordig wordt gebruikt. Dat gaat veel verder dan alleen drones.

Foto 2. Maak kennis met de stoere zeebonken van de marine. Foto: Ministerie van Defensie © Gerben van Es
Wil je niets missen tijdens de Marinedagen 2022? Download dan de Marinedagen App voor Apple en voor Android.

Zie hoe piraterij wordt aangepakt

De spectaculairste demonstratie op 9 en 10 juli is de demonstratie anti-piraterij en counterdrugs. Mariniers, de mijnendienst en de Defensie duikgroep werken samen om piratenschepen te stoppen en drugs te onderscheppen. Samen met de inzet van de Maritieme gevechtshelikopter NH90 en de razendsnelle FRISC's wordt dit een demonstratie die je niet wil missen!

Foto 3. Vergaap je aan stoere demonstraties van het Korps Mariniers. Foto: Ministerie van Defensie © JvdM

Stap aan boord van indrukwekkende schepen

Wil jij een kijkje nemen op een amfibisch transportschip? Een luchtverdedigings- en commandofregat? Of ben je altijd al benieuwd geweest hoe een patrouilleschip eruit ziet? Tijdens de Marinedagen liggen meerdere schepen op je te wachten in de Rijkszee- en Marinehaven van Den Helder om te bezoeken. Niet alleen Nederlandse, maar ook schepen uit het buitenland. Een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe weinig ruimte je hebt in een onderzeeër.

Foto 4. Naast demonstraties bewonderen kun je ook zelf schepen bezoeken. Foto: Ministerie van Defensie © JvdM

Test jezelf

Het motto van de Marinedagen 2022 is: workforce of the future. Daar horen natuurlijk mooie bezigheden bij voor kinderen en jongeren. Zij kunnen zichzelf testen in het Mariniersdorp, waar leden van het Korps Mariniers ze begeleiden over een hindernisbaan. Hier kunnen ze zich helemaal uitleven en hun grenzen opzoeken. Voor kinderen is er verder een tent met kinderactiviteiten. En uitdagend voor jong en oud: een drone rond laten vliegen.

Praktische info

  • De Marinedagen 2022 zijn op zaterdag 9 juli zondag 10 juli te bezoeken vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur;
  • De schepen zijn open voor bezoek en rondleidingen van 10:00 uur tot 16:00 uur;
  • De toegang is gratis en je hoeft niet van tevoren te boeken;
  • Adres: Rijkszee- en Marinehaven 1 in Den Helder. Kom je met de auto, navigeer dan naar Vliegveld De Kooy, Luchthavenweg 10 in Den Helder. Vanaf deze locatie rijden pendelbussen naar het Marineterrein.
Foto 5. Zie de mariniers aan het werk tijdens de Marinedagen 2022. Foto: Ministerie van Defensie © JvdM

Laatst gewijzigd: 2023-06-22 15:59:46 · Gepubliceerd: 6 juli 2022 - 1418

Dit past bij 'Ontmoet de helden van de zee bij de Marinedagen 2022'