Kids Zomervermaak in Assen is één groot feest!

Kids Zomervermaak Assen |  
Redactioneel - Commerciële bijdrage door
Foto 1. De hele zomervakantie is er gratis kindervermaak in Assen! Foto: Newz Marketing en Media

Geniet van een gratis vakantie-uitstapje met de kinderen

9 augustus 2022 Toerisme Assen, Drenthe Op zoek naar een leuk en betaalbaar dagje uit met de kinderen? Dan is Assen deze zomervakantie dé place to be. Elke woensdag en zaterdag is het namelijk Kids Zomervermaak en barst het in het centrum van de kinderactiviteiten. Ze kunnen boogschieten en spelletjes spelen, springen op springkussens, knutselen en nog veel meer - allemaal gratis!

Van plein naar plein

Vier pleinen in de binnenstad van Assen zijn tijdens Kids Zomervermaak omgetoverd in ware kinderparadijsjes. Op het Ceresplein gaan de kleine stuiterballetjes meteen helemaal los op de springkussens. Moe gesprongen? Wandel dan door naar het Koopmansplein, waar allerlei leuke spelletjes te doen zijn met elke dag iets bijzonders: van escaperoom tot waterpret. Het Pomppleintje is veranderd in een fijne bouwplek vol giga bouwstenen en Jenga XL. Tof! En iets verderop aan De Brink kunnen de kinderen aanschuiven bij creatieve workshops.

Foto 2. Je kunt zelfs boogschieten tijdens Kids Zomervermaak. Foto: Newz Marketing en Media

Kindervoorstellingen in de Cultuurtuin

De route langs de vier pleinen eindigt in het Gouverneurspark bij de Torenlaan. Deze groene plek is elke zaterdag tijdens Kids Zomervermaak omgedoopt tot Cultuurtuin. Onder de statige bomen, op het groene gras, is iedere keer een ander cultureel feestje te beleven. Van vrolijk kindertheater en acrobatische circusavonturen tot zomerse muziekfestivals! Voorstellingen beginnen steeds om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur.

Foto 3. Genieten van een kindervoorstelling. Foto: Newz Marketing en Media

Mega Springkussen Festival

Voor Springfanaatjes is het extra feest op zaterdag 13 augustus. Dan is er namelijk een Mega Springkussen Festival, met springkussens op drie verschillende plekken in het centrum! Van kleine, besloten springkussens voor de allerkleinsten tot spannende stormbanen vol obstakels. Dat wordt een hele dag heerlijk klimmen, klauteren, springen en glijden! Gecanceld vanwege de hitte!

Foto 4. Tijdens het Mega Springkussen Festijn is er niet één plein vol springkussens, maar drie! Foto: Newz Marketing en Media

Gigantisch eindfeest!

Kids Zomervermaak Assen duurt tot en met zaterdag 3 september en eindigt met een groot feest op die dag. Niet zomaar een feest, maar een echt Drents evenement. Bartje Bartels, uit de boeken van Anne de Vries en hét boegbeeld van Drenthe, viert dan namelijk zijn verjaardag. En dat gaat helemaal in Oudhollandse stijl met spelletjes, lekkers, schminken en vrolijke muziek.

Foto 5. Speel leuke spelletjes op het eindfeest van Kids Zomervermaak. Foto: Newz Marketing en Media

Gratis pendelbus voor vakantiegangers

Vier je je vakantie vlak bij Assen? Dan heb je dubbel geluk, want tot en met 31 augustus rijdt er elke woensdag een gratis pendelbus tussen de binnenstad en de vakantieverblijven in de buurt. Bekijk de dienstregeling op de site van Dit is Assen.

Praktische info

Foto 6. De hele zomervakantie is er gratis kindervermaak in Assen! Foto: Newz Marketing en Media

Laatst gewijzigd: 2022-08-12 18:06:48 · Gepubliceerd: 2022-08-08 16:14:45 - 910