Proostend het jaar uit met deze fraaie vuurwerkshows

Gelukkig nieuwjaar! Geniet van een kleurrijke jaarwisseling

Open tijdens de feestdagen Nieuws door
Foto 1. Rotterdam maakt één groot feest van de jaarwisseling! Foto: Het Nationale Vuurwerk © Peter Bezemer

archief oud artikel 27 december 2022 Toerisme Landelijk Denk je aan Oud en Nieuw, dan denk je aan vuurwerk. Ook dit jaar staan er verschillende shows op het programma. Zo geniet je tijdens het proosten op het nieuwe jaar, van het lichtspektakel in de lucht. Cheers!

Kleurrijk Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - In Rotterdam bewonder je op 31 december op drie locaties spectaculaire vuurwerkshows. De grootste show is te zien bij de Erasmusbrug in het centrum van onze havenstad. Hier is ook een speciale plek voor de kinderen: Het Nationale Kinder Vuurwerk. Geniet met een warme oliebol in de hand van het kleurrijke vuurwerk dat boven het water wordt afgestoken. Ook op het strand nabij het Zeeplein in Hoek van Holland en op de Zevenhuizerplas in Nesselande zijn er spetterende shows.

  • Wil je de show van de Erasmusbrug van een andere kant bekijken? Ga dan mee op de Oud & Nieuw Cruise. Proost op het nieuwe jaar met eersterangs uitzicht op het kleurfestijn. Helemaal uitgefeest? Een paar meter verder wacht een heerlijk zacht bed op je.

Foto 2. De Erasmusburg licht op door het kleurrijke vuurwerk. Foto: Het Nationale Vuurwerk © Peter Bezemer

Vuurpijlen boven de Hofvijver

Den Haag, Zuid-Holland - Ben je in Den Haag met de jaarwisseling? Goed nieuws! Het Nieuwjaarsvuurwerk op de Hofvijver gaat door. Diverse dj's, kleurrijk siervuurwerk en heel veel gezelligheid zorgen voor een groot feest in de binnenstad van Den Haag. Oudejaarsavond is een vrolijk festijn met de tijdmachine van club Westwood, die de hits van toen en nu speelt. Is het al tijd om af te tellen? Klokslag twaalf uur schieten de pijlen omhoog. En als de laatste kleurrijke pijl is verdwenen gaan de dj's zo weer verder, let's celebrate!

Spektakel in de hoofdstad

Amsterdam, Noord-Holland - Vier Oud en Nieuw in onze bruisende hoofdstad. Begin de avond met één van de verschillende feesten in de discotheken en kroegen en voordat je het weet is het alweer twaalf uur, hup naar buiten! Je hebt veel keuze in shows. Ga bijvoorbeeld naar de A'DAM Toren, daar zie je het kleurrijke en spetterende vuurwerk het beste vanaf de kades rond het IJ. Of geniet van een grote licht-, geluid- en vuurwerkshow van Electric Fireworks op het Museumplein.

  • Knallend het jaar uit, maar dan milieuvriendelijk? Dat is de Alternieuw show! Amsterdamse kunstenaars organiseren een voorstelling met alternatieven voor vuurwerk, zoals zelfgeknutselde 'boemklatsinstallaties' en het 'vuurwerkdansen'.

Foto 3. Alternatief vuurwerk met boemklatsinstallaties en vuurwerkdansen. Foto: Alternieuw

Brabantse gezelligheid in Tilburg

Tilburg, Noord-Brabant - Ga knallend het jaar uit tijdens één van de vuurwerkshows in Tilburg. De gemeente heeft dit jaar twee locaties uitgeroepen tot vuurwerkvrije zones, namelijk het centrum/Piushaven en de Reeshof. Als alternatief worden daar wel shows gegeven. Om 19:00 uur speciaal voor de kinderen en om klokslag middernacht voor de opblijvers. Schenk een heerlijk glas (0%)bubbels in en proost op het nieuwe jaar!

Aftellen in Apeldoorn

Apeldoorn, Gelderland - Met drie grote vuurwerkshows én een droneshow luidt Apeldoorn het nieuwe jaar in. Ondanks het vuurwerkverbod is er dus genoeg te beleven! In het Apeldoornse Zuiderpark zorgen drones en laserstralen voor een grootse voorstelling voor het hele gezin. Geniet wat eerder op de avond van een prachtige vuurwerkshow bij het Dorpshuis in Uddel, deze show is namelijk al om 22:30 uur. Zo heb je nog genoeg tijd om naar het het grote aftelmoment op het Zwitsalterrein te gaan. Met een drankje en een heerlijke snack in de hand bewonder je het kleurrijke lichtspektakel in de lucht. Proost!

  • Vier je Oud en Nieuw op het Zuiderpark of op het Zwitsalterrein, zorg dan dat je op tijd bent! De eerste vijfhonderd bezoekers krijgen namelijk een gratis oliebol!

Foto 4. Nieuw in Amsterdam: Electric Fireworks. Afbeelding: Electric Fireworks

Laatst gewijzigd: 2024-01-08 12:12:40 · Gepubliceerd: 27 december 2022 - 3944