1

Twinkelende lichtjes bij Wonderlicht Alkmaar

Verdwaal in een fantasiewereld tijdens de Magische Theaterwandeling

Wonderlicht Alkmaar 2023   Nieuws door
Foto 1. Bewonder lichtsculpturen tijdens een magische wandelroute. Foto: Wonderlicht Alkmaar 2020 © La Luuz

15 februari 2023 Toerisme Alkmaar, Noord-Holland Stap in een sprookjeswereld vol sprankelende lampjes, romantische kaarsjes en straattheater tijdens Wonderlicht Alkmaar. Van 17 tot en met 19 februari is het Alkmaarse Bolwerk omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige plek waar je heerlijk kunt wegdromen. De wandeling eindigt op het Canadaplein, waar de vuurkorven en de verhalenvertellers je verwelkomen.

Magische theaterwandeling

Wonderlicht Alkmaar heeft alles uit de kast getrokken om een sprookjesachtige ervaring neer te zetten. Langs de route van ongeveer twee kilometer kijk je je ogen uit! Wandel door een betoverd bos waar de natuur is gecombineerd met lichtsculpturen, waardoor de bomen wel levend lijken! Dansende lichtprojecties stelen de show op het water, een bal van vuur tekent landschappen in de lucht en een kunstenaar schrijft gedichten met oplichtend zand. Heb je zoiets ooit eerder gezien? Val van de ene verwondering in de andere tijdens deze spectaculaire tocht.

Foto 2. Trommel je vrienden, familie of partner op en wandel langs magische lichtspektakels. Foto: Wonderlicht Alkmaar 2020 © La Luuz
De hele route én het festivalhart zijn rolstoeltoegankelijk!

Lichtgevend slotstuk

Het absolute hoogtepunt van de wandeling is toch wel de Grote Sint Laurenskerk. Stap binnen en bewonder het historische gebouw dat door honderden flakkerende kaarsen verlicht wordt. Hmm, ruik je dat? De geur van de goedgevulde soep en het boerenbrood komt je al tegemoet. Heerlijk smullen terwijl je geniet van de romantische omgeving. Voor maar €8,- schuif je aan bij deze maaltijd.

De tekst gaat verder onder de video.

Sfeervol napraten

De magische wandeling eindigt in het sfeervolle festivalhart op het Canadaplein. Plof lekker neer in de knusse zithoekjes en praat gezellig na. De vuurkorven zorgen voor de warmte en je kunt er lekker marshmallows boven smelten. Droom weg bij de verhalen van de verhalenvertellers en luister naar de akoestische live muziek. Dat klinkt toch als een heerlijke avondbesteding? Het festivalhart is gratis toegankelijk, ook als je de wandeltocht niet hebt gelopen!

Ook de moeite waard:

Foto 3. Bewonder lichtsculpturen tijdens een magische wandelroute. Foto: Wonderlicht Alkmaar 2020 © La Luuz

Laatst gewijzigd: 2023-02-22 15:29:38 · Gepubliceerd: 2023-02-10 10:35:38 - 1729