alkmaar cultuur

Alkmaar Culturele uitjes (22)

Museumschip Kasteel Vlotburg

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - Museumschip Kasteel Vlotburg vaart van plaats tot plaats en brengt de Middeleeuwen met zich mee. Stap aan boord en zwicht voor de betovering van deze tijd.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 4,00

De Tuinen van Weldadigheid

VEENHUIZEN, DRENTHE - In de Tuinen van Weldadigheid kweken groene vingers 'vergeten' groenten en fruit. Exotische maar ook nog niet ontdekte soorten worden verkocht op markten. De tuinen zijn op bepaalde tijden geopend voor bezoekers.

geopend, open op zondag - soms geopend op zaterdag

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen gratis

Alkmaar Cruises

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - Alkmaar Cruises regelt alles voor een gezellige vaartocht. Kies voor een van de vele all-inclusive arrangementen voor een zorgeloze vaart.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 49,50

kinderen vanaf € 24,75

peuters gratis

Het Hollands Kaasmuseum

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het oude Alkmaarse Waaggebouw. Het museum vertelt over de zuivelbereiding in de zestiende eeuw.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,00

peuters gratis

Museum en Beeldentuin Nic Jonk

GROOTSCHERMER, NOORD-HOLLAND - De beeldentuin van Nic Jonk is een verrassend museum, waar prachtige kunst en natuur samengaan. Hier wordt het levenswerk van de kunstenaar geƫxposeerd.

geopend, open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op dinsdag

entree vanaf € 7,50

Museum In 't Houten Huis

DE RIJP, NOORD-HOLLAND - Vroeger was het een eiland, nu is het omliggende land ook drooggelegd. Museum In 't Houten Huis in De Rijp biedt een mooi overzicht van de drooglegging van De Rijp en laat ook de bloeiperiode van het eiland zien.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 3,90

kinderen vanaf € 1,50

peuters gratis

Nationaal Gevangenismuseum

VEENHUIZEN, DRENTHE - Detentiedorp Veenhuizen werd ook wel 'Hollands Siberiƫ' genoemd: armen, wezen, bedelaars en gevangenen sleten er hun dagen. Stap in het dagelijks leven van deze mensen van vroeger.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

volwassenen vanaf € 9,50

kinderen vanaf € 4,75

peuters gratis

Ontmoetingsplaats Coco Maria

VEENHUIZEN, DRENTHE - Geniet in een prachtige Drentse omgeving van theater, film en muziek en loop eens binnen in het oude koetshuis van Veenhuizen bij Coco Maria!

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 8,50

Rondvaart en dagtocht voor groepen Zaanse Schans

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - Vanuit Alkmaar en Haarlem biedt Woltheus Cruises verschillende dagtochten voor groepen aan, onder andere een Zaanse Schans Cruise, Alkmaardermeer Cruise en de Kagerplassen Cruise.

geopend op afspraak of bel +31 (0)610 941 900 / +31 (0)725 159 490 voor meer informatie

entree onbekend

TAQA Theater De Vest

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - Theater De Vest biedt veel verschillende tentoonstellingen. Ook is er ruim aandacht voor cabaret, show, muziek, musical en ballet. Voor het gezin en de jeugd zijn er gezinsconcerten.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 25,00

Alkmaar Stedentrip

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - De Noord-Hollandse stad staat bekend om de vismarkt en de kaasmarkt. Daar moet je eens een dagje heen om te slenteren! Daarnaast heeft Alkmaar ook diverse kerken en musea. Inspiratie voor een dagje Alkmaar!

elke dag geopend

entree gratis

Kaasmarkt Alkmaar

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND - Vrachtwagens vol kaas rijden af en aan voor de beroemde kaasmarkt in Alkmaar. Kom kijken bij dit traditionele schouwspel met kaasmeisjes, kaasdragers en handelaars.

geopend, open op vrijdag - soms geopend op dinsdag

entree gratis