1

Uitstapjes vlakbij Alkmaar Cruises

Huis met de Kogel

alkmaar, Noord-Holland (0.45km)  -  Het Huis met de Kogel aan de Alkmaarse Appelsteeg valt op. Het is een van de twee overgebleven houten huizen in de stad en het kent een bijzondere geschiedenis. Een historie waarvan de kogel op de gevel de stille getuige is.

Grachtenrondvaart Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.48km)  -  Pas op voor je hoofd! De Grachtenrondvaart door Alkmaar voert onder 22 bruggen door en dan moet je wel even bukken. De rondvaart door de grachten is een mooie manier om de stad te bekijken.

Elfendeurtjesroute Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.49km)  -  De binnenstad van Alkmaar zit vol met elfendeurtjes, 23 stuks. Spot je ze allemaal? Haal of download de gratis routekaart en ga op pad!

Pinokkio Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.5km)  -  Op zoek naar nieuwe kleding? Ga eens voor tweedehandskleding! Pinokkio in Alkmaar verkoopt tweedehands kinder- en dameskleding en een collectie gebruikt speelgoed.

Het Hollands Kaasmuseum

alkmaar, Noord-Holland (0.55km)  -  Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het oude Alkmaarse Waaggebouw. Het museum vertelt over de geschiedenis van het kaasmaken.

Kaasmarkt Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.55km)  -  Vrachtwagens vol kaas rijden af en aan voor de beroemde kaasmarkt in Alkmaar. Kom kijken bij dit traditionele schouwspel met kaasmeisjes, kaasdragers en handelaars.

Nationaal Biermuseum De Boom

alkmaar, Noord-Holland (0.61km)  -  Leer alles over het brouwen van bier in Nationaal Biermuseum De Boom en bekijk een collectie antieke vervoersmiddelen voor biervaten.

Alkmaar Stedentrip

alkmaar, Noord-Holland (0.83km)  -  De Noord-Hollandse stad staat bekend om de vismarkt en de kaasmarkt. Daar moet je eens een dagje heen om te slenteren! Daarnaast heeft Alkmaar ook diverse kerken en musea. Inspiratie voor een dagje Alkmaar!

BoulesBitesBar Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.85km)  -  Lekker borrelen en dineren tijdens het Jeu de Boulen, ontdek het bij de BoulesBitesBar in Alkmaar! Beleef samen met je vrienden, collega's of familie een geheel nieuwe ervaring met dit leuke spel.

Grafisch Atelier Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.86km)  -  Grafisch design in een kunstzinnig jasje. Het Grafisch Atelier in Alkmaar toont het hele jaar door exposities van verschillende kunstenaars. Aanschouw de pracht en praal van deze grafische kunst!

De Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.96km)  -  Midden in de binnenstad van Alkmaar rijst de Grote Kerk of Sint Laurenskerk boven alles uit. Het is het grootste en drukstbezochte monument van Alkmaar.

Molen van Piet

alkmaar, Noord-Holland (0.97km)  -  Een bezienswaardigheid in de stad Alkmaar: de Molen van Piet. Bewonder deze molen aan de rand van de binnenstad en zie met wat de geluk de wieken draaien. De molen is alleen met speciale evenementen open voor publiek.

Stedelijk Museum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.04km)  -  Het Stedelijk Museum Alkmaar vertelt over de geschiedenis van Alkmaar. Er zijn vier afdelingen, elk over een ander deel van de Alkmaarse geschiedenis.

Speeltuinvereniging Ons Kinder Belang

alkmaar, Noord-Holland (1.04km)  -  De Alkmaarse speeltuin Ons Kinder Belang is een prachtige speelplek voor kinderen. Op het grote speelveld staan veel verschillende speeltoestellen en er is tijdens openingstijden altijd een speeltuinwacht aanwezig.

TAQA Theater De Vest

alkmaar, Noord-Holland (1.04km)  -  TAQA Theater De Vest biedt veel verschillende tentoonstellingen. Ook is er ruim aandacht voor cabaret, show, muziek, musical en ballet. Voor het gezin en de jeugd zijn er gezinsconcerten.

Overstad Woonwinkels

alkmaar, Noord-Holland (1.06km)  -  Overstad Woonwinkels is de grootste woonboulevard van de kop van Noord-Holland. Doe woonideeën op en blijf op de hoogte van de laatste woontrends.

Het Beatles Museum

alkmaar, Noord-Holland (1.15km)  -  John, Paul, George en Ringo: het zijn de boegbeelden van de popgroep de Beatles! In het Beatles Museum is van alles te vinden over deze grote muzieknamen!

Alkmaarse Bootjes Verhuur

alkmaar, Noord-Holland (1.23km)  -  Bekijk het verrassende Alkmaar op eigen houtje vanaf het water in een gemotoriseerd bootje van de Alkmaarse Bootjes Verhuur.

Vue bioscoop Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.23km)  -  Zak achterover in de heerlijke stoelen en geniet van de nieuwste films. De Vue bioscoop in Alkmaar is voorzien van 4K laserprojectie en Dolby Atmos geluid.

Filmhuis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.28km)  -  Filmhuis Alkmaar, op loopafstand van de binnenstad, neemt de filmliefhebber mee buiten de gebaande paden. Geen commerciële mainstream films, maar documentaires en zogenaamde arthouse-films. Filmhuis Alkmaar heeft drie verschillende zalen. De...

Filmhuis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.28km)  -  Met zijn rode voorgevel is Filmhuis Alkmaar niet te missen! Kijk een film in één van de modernste filmhuizen van Nederland. In de gastvrije sfeer en met de unieke all-in combitickets, beleef wordt je filmavond een écht avondje uit.

Kunstuitleen Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.54km)  -  Kunstuitleen Alkmaar leent hedendaagse beeldende kunst uit. De kunstliefhebber kan er ook een kijkje nemen.

Drafcentrum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.64km)  -  Hoeven zetten zich af in het zand. Welk paard neemt het voortouw? Welkom in Drafcentrum Alkmaar.

Rondleiding AFAS Stadion AZ

alkmaar, Noord-Holland (1.89km)  -  De Alkmaarse voetbalclub AZ geeft fans de kans om het echte AZ-gevoel te beleven tijdens een rondleiding door het AFAS Stadion.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Alkmaar Cruises