Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis

Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis

Communicatie was tijdens de Tweede Wereldoorlog heel belangrijk. Met radioapparatuur hielden de piloten contact met de mensen op de grond om hun aanval voor te bereiden.

In Fort bij Veldhuis kunnen bezoekers een kijkje nemen in een radiokamer, met apparatuur uit die tijd. Kinderen kunnen, wanneer de radiokamers open zijn, zelfs hun morse-diploma halen! En behalve radioapparatuur liggen er op het fort nog veel meer voorwerpen uit de oorlog verborgen.

Stelling van Amsterdam

Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het verdedigingswerk bestaat al sinds 1893. In de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Duitse bezetter het fort om vijandelijke vliegtuigen uit te schakelen. Overblijfsel hiervan is de in de frontwal gelegen zoeklichtremise.

Het ford is wel een heel speciale plaats om een vergadering of meeting te organiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis in Heemskerk leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.