Kabouterpad en Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen




Kabouterpad en Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen

Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen starten zowel een Kabouterpad als een Elfendeurtjesroute! Het Kabouterpad vind je direct achter het centrum, waar ook een leuke natuurspeeltuin ligt. En een enorme trap naar de top van een van de hoogste duinen van Nederland. Haal een tas met puntmutsen, een kabouterverhaal en opdrachten en bezoek de duinkabouters die in dit stukje duin leven. Vind je ze allemaal en lukken de opdrachten? Dan heb je een kabouterdiploma verdiend!

Ook elfjes wonen hier. Je ziet ze waarschijnlijk niet zelf, maar wie goed zoekt ontdekt vast waar ze wonen. Hun elfendeurtjes zijn namelijk wel zichtbaar, maar wat zijn ze klein! Gelukkig wijst een boomstronk je alvast in de juiste richting. En zie je opeens een piepklein deurtje onder in een boom. Of juist hoger in de boom, met een klein laddertje ernaartoe. Even lijken sprookjes waar.

Haal in het centrum een de tas met toverstaf en doe de opdrachten die bij de deurtjes horen. Lukken ze? Dan leer je de bijbehorende toverspreuken! De tas bevat ook een handig loeppotje wat na afloop mee naar huis mag.

Kabouterpad en Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen in Schoorl leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl